Medi ambient

meteorologia

Activen el risc per fred avui a la demarcació

Totes les comarques gironines estaran avui en alerta per el risc d'assolir temperatures mínimes més baixes de l'habitual. Tal com s'havia anunciat els últims dies, les previsions indiquen que a partir d'avui s'intensificarà altra vegada l'onada de fred. De fet, ahir ja es va començar a notar de nou l'entrada de la tramuntana, que va arribar als 129 quilòmetres per hora a Portbou i als 101 a Núria. Això va tornar a fer augmentar la sensació de fred, malgrat que les temperatures a la costa no van arribar sota zero. A l'interior, sí que van registrar amb facilitat entre 4 i 6 graus negatius durant la nit. En canvi, al migdia les màximes van oscil·lar al voltant dels deu graus, una xifra poc habitual aquests últims dies.

Per avui els termòmetres tornaran a registrar baixades importants. Als Pirineus, la mínima serà d'entre 8 i 13 graus negatius; al Prepirineu, d'entre -5 i -10, i al prelitoral, d'entre -2 i -7. A la costa s'estarà també per sota dels zero graus, cosa que afavorirà les glaçades arreu. Les matinades de diumenge i dilluns és quan es preveu, però, que les temperatures toquin fons, si bé hi ha poques possibilitats de nevades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.