Medi ambient

El gremi d'hostaleria de Tossa veu molt positiu fer-hi un port

El president de l'associació, Francesc Zuchitello, creu que podria ser “el revulsiu” que necessita el model turístic tossenc, que veu “esgotat”

Alguns empresaris aposten per mantenir el paratge com està

L'Associació d'Hostaleria de Tossa de Mar es va mostrar ahir clarament a favor de la possible construcció d'un port esportiu a la població, projecte que ha rescatat ara l'equip de govern. El president del gremi, Francesc Zuchitello, va explicar ahir que el sector ja ho veia amb bons ulls el 2001, quan es va fer la primera proposta. “Estem expectants, serà molt important si s'aconsegueix”, va manifestar ahir Zuchitello, que opina que el port esportiu podria ser el revulsiu –al seu parer– que necessita el sector turístic tossenc. “Aniria bé no només per a la imatge del poble, sinó per a tot el teixit empresarial”, opina Zuchitello. “El perfil turístic que tenim ara està esgotat, el 80% dels establiments són petits, familiars, i necessiten creure en un projecte nou, tenir il·lusió per poder invertir”, argumenta el màxim representant de l'associació d'hostaleria.

Zuchitello associa el port a un turisme amb una despesa més alta, però es mostra cautelós amb tot el que hi va associat (xalets i hotel). “Amb el port, hi estem d'acord; la resta ho haurem de valorar”, conclou.

Empresària en contra

Entre el sector empresarial, però, no tot són opinions favorables. Eugènia Serrat, empresària hotelera i presidenta de l'Associació d'Amics Tossa Club Unesco (que defensa la conservació del patrimoni natural), creu que un port esportiu “malmetrà un espai privilegiat i dels pocs que queden sense explotar a la costa”. “El que va fer famosa la Costa Brava va ser el seu entorn natural i que jo sàpiga últimament s'estan venent els amarraments per quatre duros. Val més conservar i millorar el que tenim”, opina. Serrat creu que el projecte només beneficiarà els promotors, i no descarta que s'hi convoquin mobilitzacions en contra. També creu que si es convoca una consulta popular per decidir el futur d'aquest port, també es podria demanar l'opinió en el projecte de cala Morisca.

Els veïns, a favor

Els veïns de Tossa han començat a debatre també sobre la possibilitat de tenir un port esportiu. Ahir, tot i que hi havia opinions diverses, la majoria de tossencs consultats es manifestaven favorables al port esportiu. Els arguments esgrimits són gairebé els mateixos que fa servir l'associació d'hostaleria. És a dir, que associen el port amb un turisme de més poder adquisitiu que podria ser un revulsiu per a l'economia local. Entre els arguments en contra, la preocupació número 1 és l'impacte paisatgístic que podria tenir l'obra. “Si s'estableixen unes normes de manteniment i neteja no hi hauria d'haver cap perjudici, i portaria a Tossa de Mar gent amb més diners”, opina el botiguer Heber Mota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.