Medi ambient

medi ambient

L'Ajuntament de Blanes neteja sa Palomera

El conjunt rocós, considerat punt d'inici de la Costa Brava, va ser objecte de pintades de grafits a les seves parets

Els treballs han anat a càrrec d'una empresa i ha requerit material específic

L'Ajuntament de Blanes ha netejat de grafits sa Palomera i sa Pujola, uns dels llocs més singulars i més visitats de la ciutat. El seu entorn havia estat víctima de l'acció dels incívics que hi havien fet pintades i grafits, provocant que aquest entorn natural hagués quedat “molt degradat”, segons admet el mateix consistori.

L'Ajuntament, a través del servei de Medi Ambient, va coordinar els treballs que van anar a càrrec d'una empresa externa. El consistori va haver d'externalitzar els treballs –la recollida d'escombraries i la neteja viària va a càrrec habitualment de Nora, empresa de capital públic– per la dificultat de l'operatiu que requeria de maquinària específica. La neteja del conjunt natural de sa Palomera i sa Pujola ha tingut un cost de 2.484 euros.

La neteja s'ha fet amb un equip d'alta pressió i d'última generació, que a més ha disposat d'un sistema d'estalvi d'aigua que minimitza altres impactes ambientals que es generen habitualment amb aquests tipus de treballs, com ara el soroll i la contaminació. Els productes que s'han utilitzat en la neteja estan homologats per la Unió Europea, són respectuosos amb el medi ambient i biodegradables per tal de garantir en tot moment la salut de les persones i l'equilibri mediambiental.

Sa Palomera i sa Pujola són el conjunt rocós que es considera punt d'inici de la Costa Brava. Cada any és visitat per milers de persones que hi poden pujar a través d'unes escales. El gran nombre de visites que rep el que és una de les imatges de Blanes és el que ha fet decidir l'Ajuntament a fer-hi una neteja de cara, perquè, segons fonts municipals, “no només es tracta d'un dels indrets més singulars de Blanes apreciat pels vilatans sinó que també és un dels llocs més visitats pels turistes”.

LA XIFRA

2.484
euros
és el que ha costat la neteja de pintades i grafits del conjunt de sa Palomera.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.