Medi ambient

medi ambient

Plaga de rates a Sa Palomera de Blanes

Una empresa ha fet un treball de desinfecció i l'accés està tancat als vianants fins divendres

L'accés a la roca de Sa Palomera, un dels espais més emblemàtics de Blanes i més visitats pels turistes, està tancat als vianants des de la tarda de dilluns fins el dia 21, perquè hi ha rates. Veïns del municipi han alertat l'Ajuntament durant aquest mes que hi han vist rates. L'Ajuntament va comprovar la presència dels animals i una empresa especialitzada en control de plagues va acabar de detectar on tenien el cau.

Producte químic

Segons fonts de l'Ajuntament, dilluns mateix es va posar un producte químic al cau i es va decidir tancar l'accés als vianants, tot i que, segons van explicar les mateixes fonts, el producte no és verí. En tractar-se, però, d'una zona de fàcil accés, en què sovint hi juga mainada i la gent també hi porta a passejar gossos, el consistori va tancar l'espai com a mesura de precaució.

El govern local ha volgut fer els treballs entre setmana i aprofitar que ara el turisme ha baixat. Aquest no és el primer cop que hi ha rates a Sa Palomera, malgrat que fa molts anys que no s'havia hagut de fer cap actuació, segons va explicar ahir l'alcalde, Josep Marigó.

Llençar-hi restes

“Històricament, abans que es muntés la depuradora, hi havia un emissor submarí d'aigües brutes a la zona de Sa Palomera, i hi havia hagut problemes, però, en no haver-hi l'emissor, ja fa anys que no hi hauria d'haver res”, va dir l'alcalde. El problema podria estar causat, segons va explicar, per la gent que hi llença restes de menjar, que poden atreure les rates. “S'ha d'anar amb compte”, va avisar. Marigó hi va afegir que hi havia hagut queixes de ciutadans, de feia dies, per les rates, però que s'havia esperat al moment en què es considerava més convenient per poder fer una desinfecció a fons.

LA DADA

5
dies
és el temps que estarà tancat l'accés a Sa Palomera. Les tanques es van posar dilluns i es retiraran divendres.

LES FRASES

S'ha d'anar amb compte amb les restes de menjar, que poden ser un brou de cultiu per a les plagues
Josep Marigó
Alcalde de blanes
Hem decidit fer els treballs de desinfecció entre setmana, perquè és quan hi ha menys gent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.