Medi ambient

medi ambient

La planta de compostatge de la Selva rep 9.000 tones

L'any vinent augmentaran amb la brossa enviada des de Lloret de Mar a canvi de rebre el rebuig de la comarca

La planta de compostatge de la Selva va rebre l'any passat gairebé nou tones provinents de 22 dels 26 municipis de la comarca –tots menys Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners, Riudarenes i Maçanet de la Selva.

En concret, la planta de compostatge, situada a Santa Coloma de Farners, va tractar l'any passat 7.384 tones de matèria orgànica i 1.399 tones de vegetal, segons la memòria de la gestió integral dels residus del Consell Comarcal de la Selva, presentada ahir. Aquestes xifres haurien d'augmentar ja aquest any si es compleixen els compromisos amb Lloret de Mar, ciutat a la qual el Consell reclama que hi porti l'orgànica a canvi que els municipis de la comarca portin el rebuig a la nova planta de triatge del municipi. Aquest darrer equipament, que ha costat 41 milions d'euros, està acabat, però no es pot posar en funcionament perquè no rep prou brossa. Salvador Balliu, president del Consell, va qualificar de “grandioses” i “faraòniques” les instal·lacions de Lloret. Una planta que Balliu va qüestionar: “S'ha fet una planta que no tocava, perquè necessita moltes tones; no en fa prou amb les de la Selva”, va assegurar. El president del Consell va trobar “lògic” el pacte segons el qual portaran la brossa a Lloret de Mar si aquesta ciutat els porta l'orgànica a la seva planta de compostatge: “Aquí també necessitem tones”, va sentenciar.

LA XIFRA

8.783
tones
van ser tractades l'any passat a la planta de compostatge de la Selva: 7.384 d'orgànica i 1.399 de vegetals.

L'orgànica i el paper, temes pendents

El Consell Comarcal va recollir l'any passat 38.132 tones de residus a la comarca, un 1% menys que el 2011. Josep Roqueta, conseller de Gestió de Residus, va destacar l'alt índex de reciclatge, superior a la mitjana gironina. Però els índexs de matèria orgànica i paper recollits de manera selectiva encara són lluny dels objectius fixats. “Hem de portar menys tones a l'abocador”, va dir Roqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.