Infraestructures

La primera fase de les obres del port de Blanes, acabada

Va començar a finals del 2010 i s'ha acabat mesos abans del que estava previst

S'ha construït un nou dic d'abric exterior que permetrà ampliar la dàrsena pesquera

El vicepresident de Ports de la Generalitat, Ricard Font, va avançar al juny que les obres, que han representat una inversió de 24,3 milions d'euros, anaven a molt bon ritme.

El projecte d'ampliació del port pesquer de Blanes consta de dues fases. A finals del 2010 va començar la primera, amb la construcció d'un nou dic d'abric exterior d'una longitud de 595 metres. La construcció d'aquest dic permetrà ampliar la dàrsena pesquera i augmentar la superfície d'esplanada perquè el sector pesquer pugui millorar les seves activitats. També s'ha prolongat el contradic per modificar la bocana amb l'objectiu de millorar la funcionalitat i la protecció del port.

La segona fase

La primera fase ha comprès la construcció del dic i el perllongament del contradic. Un cop acabades aquestes infraestructures s'ha de portar a terme la urbanització. L'espai es dotarà de xarxes de serveis, clavegueram, enllumenat públic i torretes d'electricitat i aigua potable. També està previst destinar una zona a l'atracada dels vaixells de creuer turístics locals, i el projecte permetrà reordenar els vials interiors de circulació del port i les zones d'aparcament. El Departament de Ports destaca que les obres s'han dut a terme “amb criteris de màxim respecte pel medi ambient”.

Les actuacions d'aquest projecte d'ampliació estan incloses en el pla especial del port, que té el consens de tots els que han participat en la seva elaboració. El pla especial, aprovat definitivament el desembre del 2006, respon a la necessitat d'ordenar el desenvolupament de la zona portuària i el seu creixement, d'acord amb el que assenyala el Pla de Ports de Catalunya.

LA XIFRA

24,3
milions d'euros ha estat el cost de la primera fase de les obres d'ampliació del port
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.