Infraestructures

Segrià

Usuaris de l'Avant fan front comú contra l'excés de soroll i vibracions

Uns 300 viatgers s'uneixen i envien la queixa a Renfe

La companyia diu que ho estudia i que es faran proves

Més de 300 usuaris habituals dels trens Avant d'alta velocitat, els que fan el trajecte Lleida-Camp de Tarragona-Barcelona, han subscrit una queixa per denunciar l'empitjorament de la comoditat i el servei des que, a principi de desembre, van entrar en funcionament els nous combois S121. Els viatgers es queixen d'un excés de vibracions, que els molesta per treballar, llegir, usar els ordinadors o, fins i tot, dormir, així com d'excés de soroll. Alguns passatgers també s'han queixat de marejos. Unes molèsties que no percebien amb l'anterior tren S104.

Per demostrar aquest canvi, els usuaris s'han unit en una plataforma i han utilitzat un programa informàtic, que imita un sismògraf, per comprovar les vibracions. El resultat és que els sotracs són de mitjana un 30% superiors a la gravetat i, en alguns trams, s'arriba al 90%. La comparativa amb trens TAV, tot i que en trams diferents, conclou que la vibració no supera el 15%, segons aquests usuaris.

Renfe ja ha rebut la reclamació i s'ha compromès “a fer les proves necessàries i el manteniment dels combois per comprovar-ho”; a més, va afegir que s'atenen totes les queixes, segons portaveus de la companyia. Tot i això, les mateixes fonts van assegurar que no tenien reclamacions de cap altra línia.

Els usuaris també són crítics amb la supressió de serveis en períodes festius, com ara per Setmana Santa, en què s'elimina el de primera hora en tots dos sentits.

LA XIFRA

311
viatgers habituals
dels trens Avant dels 500 que cada dia utilitzen el servei han signat la reclamació a Renfe.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.