Infraestructures

infraestructures

Abertis limita a 20 els casos d'impagament de peatge

L'empresa afirma que només són casos aïllats i que anirà tramitant les denúncies

El tema arriba al Parlament, on Solidaritat torna el seu Teletac

La campanya No Vull Pagar, que s'ha potenciat a través de les xarxes socials per no abonar el cost dels peatges en les autopistes catalanes, continua activa, si bé la incidència pràctica és molt menor segons les dades d'Abertis. Des de l'empresa, que integra diverses empreses amb concessions en autopistes catalanes com ara Acesa, Aumar i Invicat, han assegurat que no estan preocupats perquè només hi ha hagut “casos aïllats”: en l'última setmana, han detectat 20 casos en què s'han negat a pagar el peatge. Alguns han estat repetits pel mateix conductor. Segons fonts de la companyia, ara s'aniran tramitant les denúncies per reclamar el deute als usuaris. A més, asseguren que tractaran aquest tema amb “naturalitat” i consideren que s'està “instrumentalitzant”. A més, afegeixen que els conductors quan entren ja saben que la via és de peatge i que això els dóna un servei més complet, i que fer les carreteres de pagament és una decisió de l'Estat o la Generalitat.

Segons el Col·legi d'Advocats, Abertis pot demanar el DNI als conductors però no obligar a mostrar-lo, i la denúncia ha de ser per via administrativa i no penal perquè no hi ha delicte. Ara bé, això obre la via judicial que pot acabar en sanció o fins i tot via penal. El conductor és denunciat als Mossos d'Esquadra i se li envia una notificació domiciliària en què se li reclamen els diners que deu. Des del Servei Català de Trànsit (SCT) s'explica que l'impagament no es considera una infracció, ja que es tracta d'una problemàtica privada d'impagament entre un client i el prestador d'un servei.

LA XIFRA

143.809
reproduccions
assolia ahir al vespre a Youtube el vídeo de Josep Casadellà amb què s'ha començat la campanya.

LA DATA

20.05.12
S'han convocat
concentracions als peatges de Martorell i Girona Sud per no pagar.

SI s'apunta a la campanya

El líder de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, es va apuntar ahir a la campanya No Vull Pagar penjant un vídeo a les xarxes socials en què es veu com no abona l'import d'1,29 euros del peatge de la sortida de Vilassar de la C-32. En el document es veu com el diputat de SI argumenta que les autopistes catalanes ja haurien de ser gratuïtes i com es nega a seguir les indicacions de l'operari de la cabina que li dóna pas després d'haver-li pres les dades però amb el semàfor encara vermell. Bertran no passa fins que truca als Mossos i l'hi posen verd. D'altra banda, el diputat va interposar ahir una denúncia contra Abertis per detenció il·legal, i els va reclamar que desmantellin els peatges. A més, va tornar el seu Teletac al Parlament, ja que es posa a disposició de tots els diputats un d'aquests sistemes per poder circular de franc per totes les autopistes de Catalunya. Segons SI, Bertran és el primer diputat a fer aquest gest.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.