Infraestructures

infraestructures

El tercer i el quart carril de l'AP-7, a punt per Sant Joan

L'ampliació de l'autopista s'acaba aquesta setmana després de gairebé quatre anys d'obres

Encara falta construir els tres nous enllaços

Les obres de construcció del tercer i el quart carril de l'AP-7 a les comarques gironines s'acabaran aquesta setmana, coincidint amb la festivitat de Sant Joan i l'inici de la temporada d'estiu. Precisament, els mesos de juliol i agost és quan l'autopista registra els pics de trànsit de tot l'any. Segons va comunicar ahir Abertis, aquesta setmana s'acabarà el procés d'instal·lació de la capa de rodament de l'asfalt de l'autopista.

Aquesta obra es va haver de tornar a licitar per les derivades del cas del suposat càrtel d'adjudicacions d'obres públiques a les comarques gironines entre les empreses constructores. Això va retardar la posada en servei del tercer i el quart carril entre Fornells i Vilademuls, i del tercer carril de Vilademuls a la Jonquera, que van estar uns mesos pendents d'aquests treballs i amb diverses senyalitzacions superposades a la calçada. Les obres d'ampliació de l'autopista van començar a finals del 2008, en el tram de Maçanet a Fornells.

LA DATA

11.2008
A finals de novembre
del 2008 començava l'ampliació a tres carrils en el tram entre Maçanet i Fornells.

Adjudiquen l'enllaç de Vilademuls

Malgrat l'acabament de les obres en el tronc de l'autopista, encara falta construir els tres nous enllaços en la circumval·lació de Girona. El de Fornells i el de Sant Gregori es van començar ja fa uns mesos, i quedava pendent l'adjudicació de l'enllaç de Vilademuls. Ahir Abertis va anunciar que ja ha fet aquest tràmit, i que les obres les faran l'UTE entre Scrinser, Romero Polo i Sacyr. Començaran en les properes setmanes i està previst que s'acabin el setembre del 2013. En canvi, els altres dos nous accessos estaran a punt el primer trimestre de l'any que ve. El retard en el de Vilademuls va ser a causa de la indefinició de l'Estat amb la connexió amb l'N-II, que en un principi estava previst desdoblar en aquell tram. L'aturada de les obres de Medinyà a Orriols va obligar a replantejar-ho tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.