Infraestructures

INFRAESTRUCTURES

L'Estat admet el mal estat de l'N-II i l'alta accidentalitat

En una resposta al diputat socialista Àlex Sáez, l'Estat situa la perillositat mitjana per sobre del 22%

El diputat del PSC per Girona, Àlex Sáez, destaca l'oportunitat perduda en el ple de dimarts en no prosperar la campanya en què es plantejava, amb CiU, l'alternativa del peatge lliure de l'AP-7 al nord. Per Sáez, tot plegat encara és més preocupant perquè l'Estat admet, en una resposta del govern, el mal estat de l'N-II al llarg dels 93 km al pas per la demarcació, els punts foscos i l'índex de perillositat mitjana, que el situa lleugerament per sobre del 22%, en comparació amb la resta de carreteres, amb una davallada del nombre de víctimes mortals del 29%, ja que s'ha passat de 17 a 22. Això sí, aquestes dades fan referència al període 2007-2011. Tot plegat, per Sáez, es converteix en un gran contrasentit: “Ara no es deixa de fer allò que els socialistes vàrem projectar. El PP no té cap prioritat.”

En tot cas, i segons la resposta del govern, el Ministeri de Foment ja ha dut a terme actuacions de millora puntuals, també en temes de conservació i seguretat viària, per un import de 26 milions. Són, de fet, deu actuacions, de les quals en aquests moments, i segons la resposta, només n'hi ha quatre en execució. A més, Sáez lamenta que l'Estat hi incorpori com a millora unes actuacions que les paga la concessionària de l'AP-7, Acesa, amb la construcció de l'ampliació de dos a tres carrils entre Maçanet de la Selva i la Jonquera.

I pel que fa al sud de Girona, entre Fornells de la Selva i Vilademuls, un tram de 20 km, l'Estat també hi vol fer constar els quatre carrils d'aquesta la via ràpida. Aquest tram, finalitzat al juny, de fet ha de passar a ser la nova variant de Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.