Infraestructures

La sortida de Girona oest de l'AP-7, a final de mes

Acesa confirma que l'obra avança sobre el previst i que s'obrirà abans de Setmana Santa

La connexió entre l'N-II i l'autopista a Fornells també segueix el ritme planificat i estarà operativa entre el juny i el juliol

L'impacte del nou accés serà d'uns 22.000 vehicles diaris circulant-hi
Quan s'acabin les obres, l'AP-7 serà la nova variant real de Girona

Les obres de la nova sortida de l'autopista AP-7 a Girona ja són a la recta final i Acesa manté que el nou accés, denominat Girona Oest, entrarà en funcionament aquest mateix mes, abans de Setmana Santa, si no hi ha cap entrebanc d'última hora. De fet, ja fa setmanes que es poden veure les estacions de peatge fetes, així com l'asfalt dels carrils d'entrada i sortida del nou accés a l'autopista, situat al municipi de Sant Gregori i a tocar de Taialà i Domeny de Girona.

Els treballs ja estan molt enllestits; ho demostra el fet que els operaris s'estan centrant aquests dies en la instal·lació de les tanques de protecció del voltant de l'accés, així com en l'adequació vegetal de la rotonda on desemboca la nova sortida, a tocar del polígon de la Nestlé.

La nova sortida de l'autopista serà la via més ràpida per accedir al centre de la ciutat.

Canvi d'hàbits

L'obertura d'aquesta sortida podria suposar un canvi radical en els hàbits de molts conductors, així com modificacions significatives en la mobilitat per la ciutat de Girona. L'estudi encarregat per l'Ajuntament de Girona sobre l'impacte del trànsit pel nou accés a l'autopista a l'entrada nord de la ciutat revela que cada dia utilitzaran aquesta sortida uns 22.000 vehicles. El govern municipal mai ha amagat la preocupació pel gran volum de trànsit que suposarà, sobretot perquè aquests vehicles desemboquen a la carretera de Sant Gregori, el carrer Roberto Bolaño a Domeny o al carrer Carles Riba a Taialà, tots tres d'un sol carril per banda.

Això fa preveure que, en hores punta, a les diverses rotondes que hi ha per accedir cap al centre de Girona es produeixin embussos, per bé que l'estudi no preveu que s'arribi al col·lapse.

El regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, també espera que s'estableixi un període d'adaptació per part dels conductors que permeti avaluar l'impacte real sobre aquests barris gironins per decidir si és necessari fer algun canvi. El mateix estudi encarregat, per exemple, proposava la possibilitat que el vial Roberto Bolaño, que travessa la nova urbanització de Domeny, es pogués convertir en una via d'una sola direcció per garantir més capacitat per als vehicles que circulin en direcció cap al centre.

La variant de Girona

La funció de la nova sortida, així com la del nou enllaç a Vilademuls i la connexió de l'N-II amb l'AP-7 a Fornells, és convertir l'actual autopista en l'autèntica variant de la ciutat de Girona, a causa de la impossibilitat d'ampliar la variant de Sant Daniel i les crítiques de perillositat que ha rebut aquesta carretera des que es va obrir. Perquè el tram des de Fornells fins a Vilademuls exerceixi de veritable variant i pugui assumir tot el trànsit, Acesa ja va ampliar fins a quatre carrils tot aquest tram, que funciona des de fa mesos.

La sortida de Vilademuls va començar més tard que la resta d'obres i la previsió de l'adjudicatària és que s'acabin els treballs a final d'any.

LES DATES

Si aquesta carretera és perillosa, no se'n pot prohibir l'ús sense una alternativa gratuïta
Carlos Palacios
Secretari general d'Asetrans

LES FRASES

Continuarem tallant l'N-II dos cops al dia fins que ens donin una solució i el dia 3 d'abril també ho farem
Eugènia Carbó
plataforma prou camions a l'n-ii
02/04/13
És la data anunciada
per la conselleria per desviar els camions de l'N-II a l'AP-7, tal com reclamen els veïns.
31/01/13
Des d'aquell dia
els veïns de Bàscara tallen cada dia la carretera al matí, i des de fa dues setmanes, també a la tarda.

L'enllaç a Fornells, durant l'estiu

Una altra obra cabdal per a la reestructuració de la mobilitat a l'entorn de la ciutat de Girona és l'enllaç a Fornells entre l'N-II i l'autopista. Les obres també estan avançant sobre el calendari previst i Abertis afirma que la voluntat és tenir-lo enllestit entre els mesos de juny i juliol. En tot cas, el compromís és que abans de les vacances d'agost ja estigui en funcionament aquest enllaç. Aquestes obres estan provocant molèsties als conductors que hi passen de manera habitual, ja que en algun cas es talla el pas puntualment a la nit o es desvia el trànsit. Ara, per exemple, els vehicles que van pel polígon industrial de Fornells es desvien pel vial de servei fins a connectar amb el tram d'autovia. També als vehicles que es dirigeixen cap al polígon se'ls fa fer un recorregut més llarg fins a arribar a la rotonda d'accés habitual. El municipi de Fornells espera que el nou enllaç atragui noves empreses i s'instal·lin noves firmes al poble.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.