Infraestructures

equipaments

La nova piscina de Lloret serà gestionada en clau esportiva

La junta de govern aprova avui el plec de condicions per a la gestió de l'equipament

Es potenciarà l'esport per davant dels aspectes econòmics

S'obrirà després d'estiu

Prioritzar la millor oferta esportiva, no necessàriament la millor oferta econòmica, és el que busca el govern local de Lloret de Mar per a la gestió de la nova piscina. La junta de govern aprovarà en la sessió d'avui el plec de condicions que hauran de complir les empreses que vulguin competir per gestionar l'equipament. “Volem que sigui un equipament per a les persones, no un equipament on l'Ajuntament vagi a fer-hi negoci”, va explicar Ester Olivé, primera tinenta d'alcalde i regidora d'Esports.

L'empresa que busca l'Ajuntament de Lloret per portar la piscina haurà d'oferir una “gestió integral”: la piscina, però també el manteniment de la instal·lació, el personal... En la part esportiva, haurà d'oferir servei de classes i beneficis per als socis. Una de les condicions que es posarà en el plec és una “inversió mínima”, que no es quantificarà, però que consistirà, entre d'altres elements de les taquilles, els bancs per als usuaris i la maquinària de condicionament físic.

Un cop s'aprovi avui el plec de condicions, s'haurà de publicar, obrir un període d'al·legacions, fer la recepció de les pliques i, finalment, de l'adjudicació. El govern local espera que el guanyador es conegui a final de juliol. Aleshores, a diferència del que es va dir en un primer moment, la piscina encara no obrirà. Es donarà unes setmanes al concessionari perquè pugui fer les inversions a què estarà obligat pel plec del concurs. “La piscina obrirà després de l'estiu”, va sentenciar Olivé.

El plec de condicions no s'aprova per ple, sinó per junta de govern local. Tot i això, segons va explicar la primera tinenta d'alcalde, han treballat “intensament” des del març amb PSC i ICV-EUiA. També assegura que han fet arribar al PP el plec de condicions per aclarir-los dubtes. “No ha de passar pel ple, però hem passat el plec a l'oposició per consideració per si volien dir-hi la seva”, va explicar l'alcalde, Romà Codina.

LA XIFRA

11
milions d'euros
és el cost que ha tingut la piscina de Lloret, que té mides olímpiques.

LA FRASE

Es prioritzarà la part de gestió esportiva i de servei a l'usuari, no la part econòmica
Ester Olivé
Primera tinenta d'alcalde de lloret i regidora d'esports

El PSC carrega contra el govern local

El PSC va acusar el govern local (CiU-ERC) de no complir els acords de pressupost, “d'enganyar la població” i “d'improvisació”. El motiu, entre d'altres, és el retard en l'aprovació del plec de condicions de la piscina. Joan Bernat, portaveu socialista, es pregunta “què han estat fent els últims tres anys, mentre es construïa”. El PSC també va criticar el govern local per no haver fet l'estudi per racionalitzar els consums en els equipaments municipals: “No pot ser que mentre les famílies fan esforços per arribar a final de mes, aquest Ajuntament visqui al marge de la crisi.” Bernat va acusar l'alcalde d'estar “absent” i va sentenciar: “Entre regidors que cobren i no vénen i altres que vénen però és com si no hi fossin, aquest Ajuntament està parat.” El govern local es va mostrar sorprès per les afirmacions dels socialistes i van assegurar que el PSC estava informat de les condicions de la piscina des de fa setmanes. “Un alcalde absent no és el que en una setmana es reuneix amb tres consellers”, va dir Ester Olivé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.