Infraestructures

Infraestructures

Avui s'obre l'enllaç a l'AP-7 a Fornells, acabat fa 13 dies

La ministra Ana Pastor presidirà la posada en funcionament d'aquesta connexió de l'N-II amb l'autopista

Ara el tram gratuït permetrà anar des de Fornells fins a la sortida de Girona Nord

Gairebé dues setmanes després que Abertis acabés les obres de l'enllaç entre l'N-II i l'autopista AP-7 a Fornells de la Selva, la ministra de Foment, Ana Pastor, vindrà avui a inaugurar-lo i obrir-lo al trànsit. La concessionària de l'autopista va complir amb els seus compromisos i en els últims dies del mes de juliol va acabar els treballs per connectar aquestes dues infraestructures, però els problemes d'agenda de la ministra no han permès que s'hagi obert fins avui al migdia al trànsit.

El tràgic accident ferroviari de Santiago de Compostel·la va trastocar l'agenda de la ministra, que volia inaugurar personalment aquest enllaç, ja que la setmana passada, concretament divendres, Pastor va comparèixer al Congrés per donar explicacions sobre el sinistre a Galícia. L'acte oficial de la ministra està previst que es faci al punt del migdia, i després la via ja quedarà oberta al trànsit.

Els conductors que provinguin per l'N-II des de Riudellots veuran com la carretera els mena directament cap a l'enllaç i les cabines de peatge. Els rètols ja indiquen que el tram gratuït de l'autopista per a tots els conductors serà ara fins a la sortida de Girona Nord, a Sant Julià de Ramis. El nou enllaç té una llargada de mig quilòmetre fins a les cabines de peatge i el tram s'allarga un quilòmetre i escaig més fins a l'accés a l'autopista, que es fa passant per sota de la via del TAV, situada a pocs metres del peatge.

Les obres d'aquest enllaç van començar a principi de l'any 2012 i suposen un pas més en la configuració de la nova variant o nova circumval·lació a la ciutat de Girona.

Menys per Sant Daniel

El nou enllaç suposarà molt menys trànsit per la variant de Sant Daniel, ja que el nou enllaç obligarà els qui circulin en direcció nord a desviar-se expressament si volen seguir per la carretera que es va estrenar ara fa vint anys. Per contra, el trànsit en direcció sud es mantindrà per la variant de Sant Daniel fins que a principi de l'any que ve entri en funcionament l'enllaç a Vilademuls i embocarà l'N-II directament a l'autopista. Es preveu que el nou enllaç a Fornells assumeixi la gran majoria de trànsit, especialment quan es completi la circumval·lació. Un fet que ho demostra és que s'han instal·lat fins a divuit cabines de peatge. Com funciona ja des de fa anys en el tram de Girona, els conductors hauran d'agafar el tiquet a Fornells i si surten per Girona Sud, Oest o Nord la barrera s'aixecarà només introduint el tiquet, ja que el tram és completament gratuït.

LA DATA

31.07.13
La concessionària
de l'autopista va acabar els treballs i tenia a punt l'enllaç des de finals del mes de juliol.

Només falta l'enllaç a Vilademuls

La posada en marxa avui de l'enllaç a Fornells que connecta la carretera N-II amb l'autopista és un pas més per completar la nova circumval·lació de Girona, que permetrà anar de manera gratuïta des de Fornells fins a Vilademuls, a tocar del trencant de Sant Esteve de Guialbes, de manera gratuïta. Es calcula que aquest enllaç a Vilademuls estarà acabat per part d'Abertis a final d'any o principi del 2014. En aquest cas, els vehicles que vagin en direcció sud trobaran que l'N-II els porta directament cap a agafar l'autopista per aprofitar el tram gratuït i hauran de sortir a Fornells. Dues dècades després els detractors que la variant de Girona es fes per la vall de Sant Daniel veuen com la proposta que ja es feia en aquell moment, que es fes passar per l'autopista, s'acabarà fent realitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.