Infraestructures

infraestructures

El TAV supera el milió d'usuaris a Girona i Figueres

Renfe informa que en menys de deu mesos s'ha arribat a aquest xifra de viatgers

La tendència, a més, és a l'alça

Un milió de viatgers ja han utilitzat els serveis d'alta velocitat de Renfe –Avant i AVE– a les estacions de Girona i Figueres. La companyia va informar ahir que s'havia superat aquesta xifra quan estan a punt de complir-se deu mesos del funcionament de la línia, que es va posar en marxa el 9 de gener passat. Cal destacar, a més, que la tendència és a l'alça i que es van sumant passatgers, ja que en cada nou balanç de la companyia ferroviària la mitjana de viatgers diaris és més alta.

Segons les dades que es van fer públiques ahir, en aquest temps han utilitzat el TAV 1.000.766 persones i, d'aquestes, 742.555 han fet servir el servei Avant –que enllaça Figueres i Girona amb Barcelona– i 258.211, el servei AVE, que inclou el viatge fins a Madrid. Tot i que el recorregut més habitual en conjunt ha estat el Girona-Barcelona (384.957 passatgers), cal destacar l'auge del Figueres-Barcelona, que en el període estival ha estat el més sol·licitat i ja suma 323.310 viatgers des del gener. El trajecte Girona-Figueres acumula 34.288 clients.

Evolució ascendent

La mitjana diària global de tots aquests mesos se situa, amb les noves dades, en gairebé 3.400 viatgers al dia (més de 2.500 dels quals, en serveis Avant). Es tracta d'una quantitat que no ha parat d'augmentar.

Així, el primer mes la mitjana era de 2.866 passatgers al dia; després de dos mesos es va superar els 3.000; en el balanç del mig any, Renfe ja parlava de 3.300 viatgers diaris i quan es van complir nou mesos les dades situaven la mitjana en més de 3.360 usuaris. Llavors, les xifres ja permetien calcular que durant els mesos d'estiu el nombre de viatgers diaris s'havia enfilat fins a uns 3.475. I ara, tenint en compte les dades fetes públiques llavors –fa tres setmanes– i les d'ahir, es pot dir que la mitjana de les últimes setmanes s'ha acostat als 3.800 passatgers cada dia.

L'oferta d'alta velocitat inclou cada dia en cada sentit deu trens que connecten Girona i Figueres amb Barcelona en un temps de viatge de 38 i 51 minuts, respectivament, dels quals nou enllacen amb Madrid.

LA DATA

09.01.13
és la data
en què es va posar en marxa el servei d'alta velocitat ferroviària a les dues ciutats gironines

LES XIFRES

3.400
viatgers és la mitjana diària d'usuaris de la línia en aquests mesos, una xifra que ha anat augmentant
10
trens
diaris en cada sentit és l'oferta actual en serveis d'alta velocitat ferroviària a les comarques gironines
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.