Infraestructures

La passarel·la entre Tarragona i la platja farà 310 metres

Se sostindrà sobre pilars i acabarà al Miracle amb dos ascensors

A l'octubre en posaran la primera pedra

La passarel·la elevada per a vianants que unirà el centre de Tarragona amb la platja –posant fi a l'eterna separació forçosa que suposen les vies del tren– farà 310 metres de recorregut i tindrà dos grans ascensors. Així ho va explicar ahir Josep Andreu, president del Port de Tarragona, l'administració que, tal com va avançar aquest diari, finançarà les obres, pressupostades en més d'un milió d'euros.

La plataforma, amb una franja pintada de color blau, serà descoberta i inclourà diverses rampes –sostingues per pilars–, i vies d'accés a banda i banda de les vies del tren, salvant un desnivell de 17 metres. Des del centre de la ciutat, la passarel·la començarà a la Baixada del Toro, a tocar del Balcó del Mediterrani, però sense que generi un impacte visual negatiu. “No malmetrà en cap cas la silueta urbana del Balcó, perquè és un símbol de la ciutat”, va dir l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que ha consensuat el projecte amb el port tarragoní.

A l'altra banda de les vies, a la platja del Miracle, hi haurà dos ascensors, amb una capacitat per a 1.000 quilos de càrrega i fets amb una estructura de vidre transparent. Aquesta part s'ha concebut com un gran mirador amb vistes al litoral. Els vianants que vulguin continuar fins al Port Esportiu disposaran d'un altre ramal per accedir-hi. En el tram principal, la passarel·la tindrà una amplada de tres metres, mentre que els ramals faran 2,5 metres, segons Joan Borràs, director de Planificació Portuària.

La previsió és posar a licitació les obres a l'estiu i posar la primera pedra a l'octubre. “A finals del 2016 ja serà una realitat”, segons el president del port.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.