Serveis

Trenta-dos vols cancel·lats i la resta, amb retard, a l'aeroport de Girona

L'aeroport de Girona, afectat durant dos dies per la vaga dels controladors francesos, que avui tornen a la feina

Trenta-dos vols cancel·lats –divuit dimarts i catorze ahir– i retards de fins a diverses hores en la resta és el balanç de l'afectació a l'aeroport de Girona de la vaga dels controladors aeris francesos. La protesta va començar dimarts i estava prevista fins diumenge, però ahir el sindicat convocant va decidir posar fi a l'aturada i tornar a la feina a partir de la mitjanit passada. Abans, però, la vaga va afectar greument el trànsit de passatgers a bona part dels aeroports europeus, i en el cas català coincidint amb el final del pont de Sant Joan. Un dels més afectats va ser el de Girona. Concretament, en les rutes de Ryanair. La companyia de baix cost va suprimir ahir 14 dels 50 vols previstos amb arribada o sortida a l'aeroport gironí; és a dir, el 28%. Aquest percentatge és molt superior a l'afectació global de Ryanair, que va informar que havia hagut de suprimir ahir el 15% dels vols.

La protesta va obligar no només a cancel·lar vols amb els aeroports de França, sinó que també va afectar els que en travessaven l'espai aeri. Això va fer que entre els pocs vols que van arribar ahir a l'hora a Girona hi hagués el de Marràqueix i el de Palma. La resta van tenir retards. Pel que fa als 14 vols suspesos, es tracta de les connexions d'anada i tornada amb East Midlands, Londres Luton, Dublín, Breslau, Memmingen (Munic oest), Düsseldorf Weeze i Pisa.

LA XIFRA

14
vols
de Ryanair es van cancel·lar ahir a causa de la vaga. Dimarts, dia de retorn del pont, se'n van cancel·lar 18.

Ryanair ofereix canvi de vol o reemborsament

Ryanair, que ha mantingut permanentment informació al web sobre l'afectació de la vaga, ofereix la possibilitat als viatgers afectats de canviar de vol gratuïtament si hi ha places lliures i també la possibilitat de sol·licitar el reemborsament en línia de l'import del bitllet. No parla, però, de compensacions pels retards de la resta dels vols , que van arribar a ser de fins a sis hores dimarts. Ahir les associacions de consumidors es van afanyar a recordar que els passatgers afectats per la vaga tenen dret a allotjament i manutenció, i que si finalment no volen tenen dret al reemborsament del bitllet. Bona part dels viatgers, però, van passar la nit a l'aeroport, i no a cap hotel. Cal destacar que hi ha hagut vuit vols que s'han suspès a Girona tots dos dies. Es tracta de les connexions d'anada i tornada amb Memmingen, Düsseldorf Weeze, Dublín i Pisa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia