Serveis

Pla a Lloret per apujar l'ocupació dels pàrquings

L'equip de govern crea abonaments d'aparcaments en el marc de les ordenances, que reben el suport del PSC i ICV-EUiA

El rebut mitjà de l'aigua s'encareix un 5% i la taxa als caixers, un 100%

Amb l'objectiu d'apujar l'ocupació dels pàrquings municipals, l'Ajuntament de Lloret ha creat un ampli ventall d'abonaments per aparcar al municipi en el marc de les ordenances del 2015. És un dels acords del ple extraordinari d'ahir, que l'equip de govern (set regidors de CiU i un d'ERC) va aprovar amb el suport del PSC (3 edils) i ICV-EUiA (1). El Millor (6), el PP (2) i l'edil no adscrit, Josep Cortés, hi van votar en contra.

La nova taxa per a l'estacionament de vehicles –que abans formava part de la d'aprofitament de la via pública– inclou preus per hores, setmanes, quinzenes, mesos i fins i tot per un any. Haurien d'entrar en vigor a partir de l'1 de gener. Així, aparcar a la plaça Pere Torrent les 24 hores i tot l'any val 900 euros, i fer-ho a l'avinguda Vila de Tossa quinze dies les 24 hores en costa 100.

El regidor de Promoció i Turisme, Jordi Orobitg (ERC), va detallar que actualment els guanys dels pàrquings soterrats només cobreixen el 42% del cost del servei. Entre els soterrats i les places en superfície, se sufraga la meitat del cost. “Es vol recaptar més amb preus més barats”, destaca Orobitg.

Altres ocupacions de la via pública també experimenten canvis. La taxa de les terrasses, per exemple, experimenta una puja del 5% per als 23 establiments del front marítim, cosa que va elogiar el PSC, segons va dir el seu portaveu, Joan Bernat. En canvi, les terrasses de categoria 1 –n'hi ha fins a 5– pagaran un 8% menys.

També s'apujarà, de mitjana, un 5% el rebut de l'aigua –hi ha quatre blocs diferenciats–, encara que el consum mínim mensual (de fins a 10 metres cúbics), queda congelat, igual que l'impost de béns i immobles (IBI) i l'impost d'activitats econòmiques (IAE), entre d'altres.

També és destacable, i no pas pels ingressos anuals, l'increment d'un 100% en la taxa als caixers automàtics i a les màquines de venda automàtica. En funció dels metres lineals, una societat o un entitat d'estalvis passarà a pagar 240 euros en lloc de 120.

Dialèctica preelectoral

Les discussions habituals dels plens de Lloret van tenir ahir el seu punt de dialèctica preelectoral. Enric Martínez (PP) va negar que hi hagi cap pacte previ amb Marc Fuertes (Millor) i Antonio Lorente, el futur alcaldable del PSC. El batlle, Romà Codina (CiU), va afirmar, adreçant-se a Fuertes: “Vostè no governarà mai si no és amb pactes previs.”

Martínez va dir que l'acord de les ordenances (a quatre bandes) “deixa en evidència l'actual multipartit”. Per Fuertes, el PSC i ICV-EUiA formen “un govern a l'ombra”, i va acusar els portaveus Bernat (PSC), Javi Rodríguez Pacios (ICV-EUiA) i Orobitg (ERC) “de mentiders i manipuladors”.

LA FRASE

La tarifa era per minuts, i ara ampliem els abonaments perquè s'omplin més els aparcaments
Arseni Frigola
regidor d'hisenda de Lloret (CiU)

LA XIFRA

23
terrasses
de primera línia de mar pagaran un 5% de més en la taxa d'ocupació de la via pública.

LA DATA

21.10.13
és la data
del ple d'ordenances de l'any passat. En aquella ocasió, les taxes van rebre el mateix suport que ahir.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia