Urbanisme

Premià de Dalt

Pisos socials per a sous de 63.000 euros anuals

Premià de Dalt flexibilitza fins a l'extrem les bases dels habitatges del Torrent Castells davant la manca d'interès dels veïns

També en podran comprar els propietaris d'altres immobles

Els 21 pisos de preu taxat del Torrent Castells, a Premià de Dalt, no tenen encara adjudicataris. L'interès dels veïns ha estat més baix del que inicialment preveia el consistori, promotor dels habitatges. El fet que els preus siguin força propers als de mercat –pisos de tres habitacions que valen a l'entorn dels 230.000 euros–, l'àmplia oferta d'habitatges públics en els darrers anys i una població amb una renda per càpita força elevada ha conduït l'adjudicació d'aquesta promoció a un extrem força insòlit. I és que, davant la poca demanda, el consistori s'ha vist forçat a flexibilitzar, i molt, els requisits dels possibles adjudicataris

A partir de l'1 de desembre, les condicions canvien de manera radical. Fins ara, les bases marcaven que calia haver estat empadronat els darrers deu anys al municipi, però, el nou document considera suficient haver-ho estat un de sol. A més, no caldrà que hagi estat l'últim. És a dir, una persona que hagi figurat en el padró, per exemple, només al 1975, ja hi podria optar. “Un cop ja hem cobert la necessitat de gent del municipi, volem captar ara aquells que un dia van haver de marxar fora perquè no trobaven un pis aquí ”, explica Josep Triadó, primer tinent d'alcalde i responsable d'Habitatge Públic (CiU) de la localitat.

Pel que fa al nivell d'ingressos, es passa a demanar un màxim de 63.000 euros bruts anuals, la qual cosa significa que persones amb un sou de més de 5.000 euros al mes podran accedir als habitatges promoguts des de l'Ajuntament.

Finalment, un altre canvi substancial permet a persones amb una propietat immobiliària accedir als pisos, fet que no és gens habitual en aquest tipus de concursos. El valor de les propietats, però, no podrà superar el 40% del preu del pis públic (prop de 83.000 euros), que s'ampliarà fins al 60% (prop de 125.000 euros) en el cas de persones divorciades o separades.

Sobreoferta

En els darrers dos anys, a Premià de Dalt s'han impulsat 62 pisos de protecció oficial. “En poc temps hem engegat set promocions i segurament hem arribat al punt que l'oferta és més elevada que la demanda”, explica l'alcalde del municipi, Joan Baliarda (CiU).

Tot i això, el batlle premianenc afirma que “el consistori no pot afrontar el cost d'aquesta obra tot sol i, per això, se n'amplien les bases. Els pisos del Torrent Castells encara no s'han començat a construir. El consistori preveu començar a construir-los un cop tingui compradors i acabar-los entre el 2011 i el 2012.

LA FRASE

L'oferta supera la demanda, no podem deixar promocions penjades en el finançament
Joan Baliarda
alcalde de premià de dalt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.