Urbanisme

urbanisme

Les obres al passeig de Blanes avancen sense que s'hagi decidit com quedarà

L'Ajuntament encara no ha dissenyat com serà l'enjardinament un cop acabin els treballs que hi fa el Club de Vela

Obre un procés de diàleg

Les noves obres al port de Blanes afecten en part el passeig de la Mestrança. I el fet que l'espai pugui quedar modificat ha encès un fort debat a la ciutat entre els partidaris que quedi tal com estava i els que volen que s'aprofiti per transformar-lo. L'última paraula, però, la tindrà l'Ajuntament, que encara no ha pres una decisió respecte a aquesta qüestió, tot i que ja fa dos mesos que han començat les obres. “No tenim cap predilecció especial per fer-ho diferent, però tampoc tenim cap predilecció especial perquè quedi igual”, va explicar l'alcalde, Josep Marigó.

Fins que no acabin les obres que estan en marxa no començaran els treballs d'enjardinament, que assumirà el Club de Vela, seguint el projecte que fixi l'Ajuntament. “Quan hi ha obres és una oportunitat per introduir elements que no s'haurien pensat fa 50 o 60 anys”, va indicar l'alcalde, que va reiterar, però, que la decisió encara no està presa: “El nostre criteri és escoltar tothom per poder-ho definir.” L'alcalde va fer una crida precisament al diàleg polític i social per aconseguir que el projecte resultant sigui “al més consensuat possible”.

CiU vol l'original

CiU ja s'ha decantat perquè el passeig quedi tal com estava fins ara. “Volem subratllar de manera important que per nosaltres el passeig de la Mestrança ha de tornar a ser el passeig de la Mestrança que teníem abans que es fessin aquestes obres”, va explicar Joaquim Torrecillas. El regidor va demanar que no es perdi el “sentit” i “l'harmonia” que tenia el passeig. “Demanem que no es facin invents de projectes que es dibuixen sense cap mena de criteri, amb poca visió de futur, i amb poc respecte al passat”, va assegurar. Torrecillas va definir el passeig com “el millor anunci ” del jardí botànic de Marimurtra.

Els arbres, garantits

Una de les pors que s'estan escampant fa referència als arbres, en especial les palmeres i els pins, que hi ha al passeig. Pel que fa als pins, l'Ajuntament va admetre que tot dependrà de si les obres afecten les arrels. Si en els treballs es malmet algun exemplar, l'empresa l'haurà de reposar, segons fonts municipals. Pel que fa a les palmeres, algunes de les quals ja no són al passeig, s'han traslladat “en vida” per tal que siguin retornades “també en vida” si en el projecte que es redacti es preveu que hi siguin.

LES FRASES

No tenim cap predilecció especial per fer-ho diferent, però tampoc en tenim cap perquè quedi igual
Josep Marigó
alcalde de Blanes
Demanem que no es facin invents de projectes sense criteri, amb poca visió de futur, i amb poc respecte al passat
Joaquim Torrecillas
Regidor de CiU a Blanes

Narberhaus no va voler cobrar el projecte del passeig

El passeig de la Mestrança és obra de l'arquitecte alemany Guillermo Narberhaus Flamm (Waldbröl, 1904 - Barcelona, 1981). Narberhaus va arribar a Blanes el dia de Nadal de 1929 per col·laborar amb el també alemany Karl Faust en el projecte de creació del Jardí Botànic Marimurtra, com recull la historiadora Maria Àngela Sagrera en la revista Blanda. Narberhaus es va casar amb la blanenca Paquita Puig. I el 1975, l'alcalde Jordi Bacardit li va encarregar el projecte del passeig, que s'acabaria el 1976. Mai va voler cobrar la feina. No hi va haver inauguració oficial. També són treballs seus els jardins de l'hotel Monterrey de Lloret de Mar i els del balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella. I fins i tot els jardins del palau presidencial de Monròvia (Libèria).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia