Urbanisme

L'enderroc de les cases de la catedral, a punt

El ple de l'Ajuntament aprova l'expropiació de les tres últimes finques

El ple de l'Ajuntament de Tortosa va aprovar ahir l'expropiació definitiva de les tres últimes finques del carrer Croera, l'últim pas per poder enderrocar l'illa de cases de davant la catedral. L'Ajuntament dipositarà aquesta setmana els diners de les expropiacions per tal de disposar de l'ocupació definitiva dels immobles i iniciar la licitació de les obres d'enderroc, que tenen un pressupost de 227.000 euros. Amb tot, les cases no es tombaran fins després de les eleccions municipals.

Pel que fa als treballs d'enderroc, l'Ajuntament procurarà que tinguin el mínim impacte sobre la Festa del Renaixement, que se celebra a final del mes de juliol. Després de tombar els edificis s'iniciaran unes excavacions arqueològiques al subsòl, que es podrien allargar entre quatre i sis mesos i on probablement es constatarà la continuïtat de les restes romanes localitzades al subsòl del Palau Episcopal. De fet, la importància d'aquestes restes determinarà el futur urbanístic de l'espai entre el riu i la catedral. Si la troballa arqueològica és potent, l'Ajuntament preveu valorar-la.

La decisió de tombar els habitatges de la façana fluvial és de la dècada dels 60, amb l'objectiu de permetre contemplar la façana barroca de la catedral des de l'altre marge de riu. Una decisió que no ha estat exempta de polèmica i els detractors sostenen que el temple es veurà petit sense les cases.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.