Sense - El Punt

Comerç

Els comerciants de Lloret, en contra del pla d'usos

El text proposat per l'equip de govern prohibiria que s'obrissin nous establiments “de perfil baix” i l'associació critica el text per restrictiu

Els comerciants de Lloret de Mar van fer palès el seu rebuig al text proposat per l'equip de govern (CiU i ERC) per regular els usos comercials, en l'assemblea celebrada la setmana passada. El text, elaborat per la consultora Procom i l'Ajuntament, pretén, entre altres coses, prohibir l'obertura d'establiments d'oferta comercial de perfil baix (licoreries, basars i establiments de pírcings i tatuatges, entre altres) en pràcticament totes les zones del municipi.

El president de l'associació de comerciants, Francesc Alsina, va explicar que el 99% dels socis en l'assemblea van mostrar-se “totalment en contra” d'aplicar la regulació del pla d'usos prevista. “Els associats consideren que és una regulació molt restrictiva i que no té una visió turística del que és actualment Lloret”, hi va afegir. L'associació considera que limita molt els nous negocis que es podran obrir i nega que hi hagi un excés dels comerços que es volen limitar, ja que l'oferta comercial s'ha anat autoregulant. Els comerciants s'afegeixen així a les crítiques de l'oposició per la proposta de regulació comercial, sobretot per part del MILLOR i el PSC. En la proposta de l'equip de govern s'exposa, entre altres coses, que la venda d'alcohol a preus baixos, “la proliferació d'oferta de determinats tipus de serveis, així com l'oferta poc especialitzada, tipus basar o similars, poden provocar situacions poc adequades per a la tranquil·litat i seguretat de les famílies”, i recorda que fa anys que Lloret de Mar “està treballant fort per tenir uns visitants de perfil familiar”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.