Comunicació

Microespai lingüístic a TV3

En el marc de la celebració dels100 anys de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans, TV3 estrenarà dilluns Català a l'atac, un nou microespai de 45 segons que té l'objectiu de desplegar la immensa riquesa de la llengua catalana. L'espai, que s'emetrà de dilluns a divendres just abans del TN comarques i del TN vespre, s'inscriu en la iniciativa de l'Any de la Paraula Viva, que ha organitzat la Secció Filològica de l'IEC.

Català a l'atac parteix del cèlebre palíndrom per difondre aspectes del nostre idioma adoptant un aire d'entreteniment i amb sentit de l'humor. Des de col·loquialismes que encara no han entrat als diccionaris fins a etimologies curioses, sinònims, expressions, varietats dialectals... Alhora que proposa un concurs als espectadors que s'autoresol tot seguit.

Segons explica TV3, el nou microespai està dotat d'un grafisme original i d'un gran sentit del ritme, i fugirà del didactisme amb el propòsit d'expressar la riquesa lingüística sense aclariments gramaticals innecessaris. Català a l'atac reivindica la riquesa de l'idioma i vol aconseguir que els espectadors es facin seves les paraules i les expressions que s'hi divulguen. El nou espai l'ha ideat i el dirigeix Enric Gomà, amb Josep M. Martorell en la realització i Pep Presas en el disseny gràfic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.