Salut

salut

Volen l'extensió del cribratge del càncer de colon

L'Aecc recull firmes en mercats municipals i en supermercats Valvi

L'Aecc-Catalunya ha iniciat una campanya per reclamar que les proves per detectar precoçment el càncer colorectal s'estenguin a tota la població en situació de risc de desenvolupar aquesta malaltia, i que són els homes i les dones d'entre 50 i 69 anys. A les comarques gironines, el programa de cribratge del càncer de colon va començar a fer-se aquest any a Torroella de Montgrí amb la col·laboració de les farmàcies. La campanya de l'Aecc consisteix en una recollida de signatures i també en actuacions en mercats municipals i en supermercats Valvi en què es distribuiran unes bosses verdes plegables i uns imants per posar a les neveres amb imatges de fruites i verdures.

Segons l'Aecc, els estudis han posat en relleu que la detecció precoç d'aquesta patologia disminueix la mortalitat a curt termini al voltant d'un 35%.

A la regió sanitària de Girona, cada any es diagnostiquen 288 casos nous de càncer de colon i recte en homes i 185 en dones. La supervivència als cinc anys se situa prop del 57% en les dones i en 53% en les homes. La mortalitat es manté estable entre els homes i baixa entre les dones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.