Salut

salut

Les farmàcies reclamen més de 36 milions

Els establiments tancaran avui en horari de matí com a acte de protesta

Les farmàcies de les comarques gironines han decidit sumar-se avui a la vaga parcial –persianes abaixades només en horari de matí– que es durà a terme a tot Catalunya per reclamar el pagament d'un total de 36.954.928 euros, corresponents a un total de quatre mesos, setembre inclòs. La presidenta del Col·legi de Farmacèutics de Girona, Rosa Sacrest, va explicar ahir que el col·lectiu farmacèutic ha fet un “esforç desmesurat” per atendre els usuaris, però que ja s'ha arribat a una situació límit. “Fa quatre mesos que els farmacèutics paguem els medicaments dels usuaris”, va denunciar Sacrest. Tot i assegurar que, a les comarques gironines, aquesta situació no ha portat cap oficina a tancar, la presidenta del col·legi de farmacèutics gironins va reconèixer que moltes han quedat exposades a una difícil conjuntura econòmica, a la qual han hagut de fer front amb l'ajuda d'amics i familiars i posant diners de la pròpia butxaca. En canvi, el desabastiment d'alguns fàrmacs, que va començar afectant una minoria d'establiments, s'ha convertit en un problema generalitzat, segons va admetre.

Manifestació al migdia a Barcelona

L'objectiu d'abaixar les persianes avui al matí és que el sector acudeixi massivament a la concentració que s'ha convocat a la una del migdia davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona. Des de Girona, és previst que surti un autocar ple de titulars d'oficines de farmàcia. I s'ha convocat per avui per pressionar de cara a divendres, dia en què esperen que el Consell de Ministres desencalli el pla ICO de proveïdors. Per aquest concepte, els farmacèutics gironins tenen pendent un pagament de 27.283.755 euros, una quantitat que se suma als 9.671.173 euros que la Generalitat els deu del setembre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.