Educació

Set mil escolars de sisè inicien les proves d'avaluació

Els alumnes de Celrà, Montagut i Colera faran la primera part dels exàmens un altre dia perquè ahir era festa local

Avui toquen les proves de castellà i de llengua estrangera

Tots els escolars de sisè de les comarques gironines a excepció dels nens i nenes dels pobles de Celrà, Montagut i Colera –on era festa local– van començar ahir les proves que serveixen per avaluar el nivell d'assoliment de les competències bàsiques de l'etapa de primària. Així, prop de 7.000 escolars de 248 centres gironins van fer ahir les proves de llengua catalana i matemàtiques. I els alumnes de sisè de Celrà, Montagut i Colera faran, un altre dia, uns proves del mateix format.

En la prova de català, per a la qual van disposar de 50 minuts, els alumnes van haver d'escoltar, en primer lloc, un dictat, i completar els espais en blanc d'un text adaptat extret del número 1.149 de Cavall Fort. Tot seguit, els alumnes van haver de llegir un text adaptat d'un fragment de la novel·la David Copperfield, de Charles Dickens, i respondre disset preguntes, a partir de les quals havien de demostrar la seva capacitat de comprensió lectora. I el mateix van haver de fer amb un altre text, que en aquesta ocasió tractava sobre la història i la construcció dels castells, extret del lloc web www.lawebdelscastellers.com. I la tercera part de la prova de català va consistir a escriure una redacció sobre una excursió al bosc.

En matemàtiques, els alumnes es van enfrontar, també amb 50 minuts, a un total de catorze preguntes, que incloïen des d'operacions de càlcul mental, geometria, desplegament de figures i operacions amb decimals fins a sèries de nombres i un seguit de problemes sobre qüestions que els poden resultar familiars.

Avui, els mateixos alumnes hauran de fer les proves corresponents a llengua castellana i llengua estrangera. I en la jornada d'avui sí que hi prendran part els alumnes de sisè de les dues escoles de Celrà i dels col·legis de Montagut i Colera.

LA XIFRA

7.438
alumnes
de sisè de primària de les comarques gironines estan convocats a les proves de competència.

LA DATA

11.06.12
Es començaran
a conèixer els resultats de les proves d'avaluació.

Onze comissions amb una funció de coordinació

Aquestes proves, que fan de manera gairebé simultània més de 70.000 alumnes d'arreu de Catalunya, no només serveixen per analitzar, en cada escolar de sisè, quin és el grau d'assoliment de les competències bàsiques del currículum de primària, sinó que també han de permetre, a cada escolar, millorar els punts febles i potenciar els punts forts a partir de la major autonomia que preveu la llei d'educació de Catalunya. Amb aquesta avaluació, a més, es vol afavorir el trànsit de l'alumnat en el seu pas cap a l'educació secundària.

Per dur a terme aquestes proves, a les comarques gironines hi ha un total d'onze comissions coordinadores, encarregades de l'aplicació correcta de les proves. I per tal de garantir la imparcialitat, ni els docents que posen les proves ni tampoc els que les corregeixen són del centre dels examinands.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.