Educació

educació

El fort vent obliga a tancar una escola de Figueres

La tramuntana va provocar el despreniment d'unes plaques del sostre d'un dels mòduls prefabricats de l'escola Carme Guasch

L'AMPA reclama uns espais en condicions

Els 350 alumnes que estudien a l'escola Carme Guasch de Figueres van haver de marxar ahir al migdia cap a casa després que el fort vent que bufava provoqués el despreniment d'unes plaques del sostre d'un dels mòduls prefabricats del centre. L'Ajuntament i els serveis territorials d'Ensenyament a Girona van prendre la decisió de suspendre les classes de la tarda per assegurar la seguretat dels alumnes i treballadors. I la previsió és que les classes es reprenguin avui amb normalitat. De fet, la brigada municipal es va desplaçar de seguida fins a l'escola per reforçar la zona afectada en espera que operaris de l'empresa hi fessin la reparació definitiva. L'associació de mares i pares d'alumnes (AMPA) va expressar ahir el seu malestar amb l'incident. “Ara fa cosa d'un mes, ja van haver de venir els bombers perquè la tramuntana es va endur la porta” del mateix mòdul –el destinat a usos polivalents– que ahir va portar problemes, va explicar el president de l'associació, Josep Fort.

L'escola Carme Guasch de Figueres funciona amb mòduls des que es va posar en funcionament, l'any 2006. Quan es va obrir, la intenció era construir un edifici nou. Però amb la crisi es va plantejar la possibilitat que passés a ocupar l'edifici de l'actual presó de Figueres –que es rehabilitaria– un cop s'obrís el centre penitenciari Puig de les Basses. Amb la situació econòmica, el trasllat va per llarg. L'AMPA reclama que els nens estiguin “en condicions dignes” i, sobretot, “que no hi hagi desperfectes” com el d'ahir, “que posen en dubte la seguretat”. “Allò que reclamem, davant la impossibilitat de tenir un centre nou, és tenir espais i condicions com si fos una escola definitiva”, va declarar Fort. Entre d'altres coses, el president de l'AMPA manté que els fa falta un mòdul més per al menjador, i reclama que es torni a posar un paravent al passadís que hi ha entre barracons. “Es va treure a principi de curs, quan van arribar dos mòduls nous, i no s'ha tornat a instal·lar”, va dir. La Carme Guasch és l'única que hi ha en barracons a la capital de l'Alt Empordà. En total, té deu mòduls: un per a cada curs, el del menjador, la sala de professors i l'aulari polivalent.

Millores a les voreres dels centres

Fa pocs dies que van començar els treballs de millora d'algunes de les voreres incloses en el projecte que porta per nom Camins escolars segur. El projecte preveia analitzar itineraris segurs per a les entrades i sortides dels centres. Una vegada marcats els itineraris, des del pla de barris s'ha tirat endavant l'arranjament i la millora d'alguns punts. Amb aquesta actuació, es pretén millorar la seguretat dels vianants, mitjançant nova senyalització i implantació de mobiliari urbà; ampliant voreres, guals de vianants i cruïlles amb plataformes de prioritat invertid

a. Aquests treballs de millora estan directament relacionats amb dos atropellaments lleus de nens que va haver-hi fa un temps a la sortida de les escoles. El projecte Camins escolars segurs forma part del pla de barris del centre històric i s'ha fet amb els agents educatius de les escoles Parc de les Aigües, Josep Pallach, Cor de Maria i Paula Montal (Escolàpies).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.