La UE reconeix La Rotllana

Europa subvenciona dos projectes de l'entitat badalonina, un fet gairebé inèdit

Que la Unió Europea subvencioni un projecte juvenil no és un repte fàcil i l'actuació requereix una base ben sòlida i uns objectius prou atractius. Encara és més difícil i gairebé inèdit que Europa, dins d'un mateix exercici, aprovi dues subvencions destinades a projectes d'una mateixa entitat. Doncs l'associació juvenil La Rotllana, amb seu a Badalona, ha aconseguit que la UE detecti les virtuts de dues actuacions que l'entitat impulsa i accepti injectar-hi diners en paral·lel.

Una d'aquestes iniciatives és la que La Rotllana porta a terme a l'IES Barres i Ones de Llefià, en el marc del programa Joventut Solidària. Allà, un grup integrat per una vintena de joves procedents també d'altres centres de secundària de la zona despleguen diverses iniciatives amb l'objectiu de recaptar fons per ajudar els més necessitats. Fruit d'aquest programa són per exemple els tràilers amb material que s'han pogut enviar a Bielorússia, en col·laboració amb el grup de bombers solidaris del cos de Barcelona. Ja s'està preparant un nou camió que es vol omplir de bolquers i fer-los arribar a orfenats, hospitals, escoles i equipaments similars.

La Camila Varietti i la María Àngeles Olaya, dues de les veteranes del grup, expliquen que fa cosa de tres o quatre anys un petit grup de joves va decidir que volien aportar el seu granet de sorra en la millora del barri i de la societat, i va ser així com es va fundar el col·lectiu. En aquesta actuació, la Unió Europea hi ha aportat 10.000 euros. El màxim responsable de La Rotllana, Salva Periago, explica que darrere d'actuacions com aquesta «també hi ha un treball de promoció de determinats valors, alhora que ens permet apostar per millorar les relacions entre les diferents culturals». Des de la Rotllana ja s'està treballant per tal que el programa pugui tenir continuïtat en el futur, al marge de disposar o no de l'ajut exterior.

Estudi de discjòqueis

L'altre projecte impulsat per l'entitat juvenil que també ha rebut el reconeixement de la Unió Europea és l'estudi de discjòqueis que funciona al casal de joves de la Salut Alta. Allà, diàriament, es reuneixen joves com l'Àlex (DJ Dro), el Jonathan (DJ Rigel), l'Isaac (DJ Saki) i el Cristian. Ara s'estan formant en la professió (tant de discjòquei com de productor musical) amb la voluntat d'impulsar, a curt termini, tallers gratuïts per a altres joves que no tinguin experiència punxant discos.

Els joves que freqüenten aquest espai lamenten «les poques possibilitats que hi ha de formar-se com a DJ, ja que hi ha poques escoles i, a més, són privades i molt cares», alhora que reconeixen que la professió de discjòquei «no està prou reconeguda socialment». Alguns d'ells no amaguen que les seves pròpies famílies dubten de la conveniència de dedicar tantes hores al món de la música. Però ells, segons expliquen, ja no podrien viure sense aquest raconet situat a la Salut Alta i dissenyat amb les seves pròpies mans. Gràcies a l'ajut d'Europa l'han pogut modernitzar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.