Societat

educació

Una fundació controlarà que 500 gitanos vagin a l'escola

La Fundació Pere Closa farà el seguiment durant tot el curs de l'assistència a l'escola d'uns 500 alumnes del col·lectiu gitano que pertanyen a 400 famílies de diferents municipis de Catalunya per encàrrec d'Ensenyament. La fundació contractarà catorze promotors escolars i una insertora per millorar l'assistència a classe d'aquests alumnes.

Els professionals hauran de buscar fórmules d'acompanyament i el compromís dels alumnes de seguir l'escolarització. Un dels elements que treballaran és la continuació en la secundària de les nenes gitanes. Pel que fa a l'àmbit familiar, hauran de fer pedagogia sobre el valor de l'escolarització i alhora recordar que és obligatòria.

El projecte s'emmarca en el pla integral del poble gitano i es farà a l'est de Girona, Lleida, el Prat de Llobregat, Sant Boi, l'Hospitalet, Tarragona, Figueres, Gavà, Reus, Badalona Sud, Sabadell, Terrassa i Gràcia, Hostafrancs i Nou Barris, a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.