Societat

Els docents comencen mobilitzacions contra la tisorada en ensenyament

Els mestres i els professors es manifestaran aquesta tarda a les quatre capitals catalanes

Rigau diu que la protesta no respon a “la realitat catalana”

Als sindicats de l'Ensenyament se'ls ha acabat la paciència i en previsió d'una nova tanda de retallades després de les eleccions generals del 20-N, han decidit rebel·lar-se contra el departament d'Irene Rigau i han convocat per aquesta tarda manifestacions a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

En una roda de premsa conjunta, USTEC, CCOO, ASPEPC, UGT i CGT van negar la tesi de la consellera, segons la qual el curs ha començat amb “normalitat” tot i els “ajustos” i van denunciar la “massificació” a les aules, la reducció de la jornada a molts professors interins, la sobrecàrrega de feina dels docents i la impossibilitat d'atendre com cal els alumnes amb necessitats educatives especials. Les cinc organitzacions van assegurar que hi ha un gran “malestar” entre els professionals de l'ensenyament a Catalunya i van amenaçar de convocar una vaga si la situació no canvia.

CCOO va denunciar que no s'ha contractat el personal necessari per fer front als 21.000 alumnes de més que ha registrat el sistema; mentre que la portaveu d'USTEC, Rosa Cañadell, va acusar el govern de fer recaure les retallades en el professorat.

Rigau va admetre que la crisi els ha obligat a fer “ajustos”, però sosté que la protesta convocada pels sindicats no respon “a la realitat catalana”, sinó a a la situació de l'Estat.

LES XIFRES

4
ciutats
seran escenari avui de les protestes a les sis de la tarda. A Barcelona es farà a la plaça de Sant Jaume.
21.000
alumnes
més hi ha aquest curs escolar en l'ensenyament obligatori. El nombre de docents no s'ha incrementat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.