Societat

Una apagada elèctrica a l'aeroport del Prat obliga a desviar 11 avions

La incidència ha tingut lloc aquest dimarts a la nit i ha durat poc més de deu minuts

Els vols afectats han hagut de ser desviats a Girona, Reus, Palma, Tolosa i Perpinyà

El director de l'aeroport, Fernando Echegaray explica que la causa va ser “el tall involuntari i accidental d'un cable”

L'Aeroport del Prat ha patit una apagada elèctrica aquest dimarts a la nit que ha deixat sense llum una part de les pistes i ha obligat a desviar onze avions als aeroport de Girona, Reus, Palma, Tolosa i Perpinyà, a més de provocar retards en d'altres vols. El director de l'aeroport de Barcelona, Fernando Echegaray, ha explicat a Catalunya Ràdio que l'origen de la incidència va ser “el tall involuntari i accidental d'un cable” per part d'alguna màquina que estaria treballant a les instal·lacions.

“El grup electrogen alternatiu va funcionar, però el cable estava tallat i fins que no es va arreglar no es va poder recuperar el subministrament”, ha explicat Echegaray, que també ha remarcat que l'apagada “només” havia afectat els llums de la pista, però no la resta d'instal·lacions.

“Demano disculpes a tots els usuaris afectats pels vols desviats a causa de l'apagada”, ha afirmat el director de l'aeroport del Prat.

La incidència va començar a les 22.20 en una part de les pistes i es va posar en funcionament el sistema alternatiu amb un grup electrogen, a més d'activar-se els protocols en aquest tipus de casos.

Els protocols de seguretat, segons ha explicat el director de l'aeroport, “obliga a fer desviaments, o a quedar-se donant voltes o dirigir-se a l'aeroport més proper”.

A conseqüència de la incidència elèctrica va caldre desviar alguns vols amb destinació a Barcelona. Dels 11 vols afectats, 5 van ser desviats a l'aeroport de Girona, 2 a Reus , 2 a Palma,un a Tolosa i un altre a Perpinyà.

El subministrament es va poder restablir cap a les 22.30h de la nit, cosa que va permetre tornar a operar amb normalitat tant a les instal·lacions com a les pistes.

De la seva banda, Aena, un cop ja s'havia restablert l'electricitat, ha informat des del Twitter oficial de la companyia que han estat 11 els vols que s'han hagut de desviar. Abans de la incidència, però, la companyia no ha emès cap comunicat ni ha informat els passatgers de la incidència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.