Societat

Augmenta l'interès pels estudis superiors en matèria religiosa

L'augment d'estudiants a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (Iscreb) fa palès que creix l'interès per aquest tipus de formació: de 937 matriculats en el curs 2009-2010 s'ha passat als 1.387del curs passat. Aquest increment d'alumnes s'ha donat, però, sobretot en els estudis virtuals, ja que cada vegada hi ha més persones que es decanten per aquesta opció.

La majoria no busquen cap sortida professional, ja que tenen una altra carrera universitària, sinó que ho fan per complementar la seva formació. De fet, la franja d'edat que té més matriculats és la de més grans de 55 anys en la modalitat presencial i la de 40 a 55 en la virtual.

Núria Caum, directora pedagògica de l'Iscreb, creu que aquest augment mostra un interès pel fet religiós d'una part de la societat que algunes persones no copsen. “La incidència del cristianisme tampoc ha perdut tant terreny com sembla” afegeix.

El gruix d'alumnes, explica Caum, parteixen del cristianisme i s'endinsen en els estudis per conèixer en profunditat en què es fonamenten les seves creences. “Es demanen per les raons que els han portat a creure”, argumenta. D'altres no tenen clara l'opció religiosa i els estudis els ajuden a decidir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.