Societat

UNIVERSITAT

L'Estat deixa el campus d'excel·lència de la UdG sense un crèdit d'1,7 milions

El Ministeri d'Educació castiga els números de la Generalitat i el projecte en turisme i aigua

Geli diu que la institució busca altres fórmules de finançament

La Universitat de Girona (UdG) haurà de superar un obstacle de pes en el projecte amb què va ser distingida a l'octubre i nomenada Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) en la recerca de turisme i aigua. La UdG no rebrà el crèdit d'1,7 milions de l'Estat per desenvolupar el projecte com a conseqüència de la retallada del Ministeri d'Educació a la Generalitat de Catalunya. “El campus euromediterrani d'excel·lència és un projecte estratègic de la UdG a mitjà i a llarg termini i no hi renunciarem”, va assenyalar ahir la rectora de la UdG, Anna Maria Geli.

La UdG i el seu soci universitari en el CEI, la Universitat de les Illes Balears (UIB), havien de rebre l'aval de l'Estat per un crèdit conjunt de 3,4 milions –1,7 per a cada universitat–, però això s'ha frenat amb el canvi de govern. El govern espanyol ha decidit no donar diners a les universitats dels territoris que superen el deute marcat en el pla d'estabilitat pressupostària. I Catalunya i algunes de les seves universitats se'n veuen afectades.

En la inauguració del curs 2011/2012, els gestors de la Universitat de Girona van anunciar la distinció d'excel·lència en turisme i aigua. Malgrat el crèdit no concedit, Geli hi manté l'aposta. “És un entrebanc, però hem de ser proactius i capaços de trobar altres fórmules de finançament.”

D'altra banda, els directors de les escoles de doctorat de la UdG i la UiB, Miquel Solà i Jaume Carot, respectivament, van definir ahir accions de desplegament i col·laboració conjunta justament en el marc del CEI en turisme i aigua i cursos de formació comuns.

LA FRASE

És un projecte estratègic a mitjà i a llarg termini, i no hi renunciarem. És, però, un entrebanc
Anna Maria Geli
rectora de la universitat de girona (Udg)

LA XIFRA

3,4
milions
havien d'anar destinats al campus d'excel·lència en turisme i aigua: 1, 7 milions a la UdG i i 1,7 més a la UiB.

La confirmació, per correu electrònic

Fonts del rectorat van confirmar ahir que la UdG havia conegut la setmana passada per correu electrònic que l'Estat no concediria el crèdit per al CEI en recerca en turisme i aigua. Segons va assenyalar la UdG, el ministeri de l'anterior executiu no hauria dotat de pressupost la convocatòria per al campus, en què també hi són l'ICRA i el CSIC. La UdG confia que la Generalitat faci gestions per pal·liar els efectes de la decisió de Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.