Societat

Benet XVI: “La ideologia marxista ja no respon a la realitat”

El Pontífex assegura que l'església no és un poder polític ni un partit, sinó una realitat moral

Benet XVI inicia a l'estat de Guanajuato el seu segon viatge a Amèrica Llatina, que el portarà a Cuba dilluns que ve

El marxisme ja no respon a la realitat. Si més no, així ho entén Benet XVI i així ho ha anunciat en un dels seus primers parlaments en la seva visita a Mèxic i Cuba, el primer viatge que realitza a aquests dos països. No obstant, aquest és la segona visita del Papa a Amèrica Llatina, després de la que va fer al Brasil el 2007.

A la seva arribada a la ciutat de León, la més poblada de l'estat de Guanajuato, el Pontífex també ha carregat contra el crim organitzat que pateix Mèxic, i ha subratllat que l'església no és un poder polític ni un partit, sinó una realitat moral.

“És evident que avui dia la ideologia marxista com era concebuda ja no respon a la realitat i si no es pot construir un tipus de societat és necessari trobar nous models amb paciència i de forma constructiva”, ha asseverat Benet XVI.

A més, ha defensat la llibertat religiosa i ha lloat els mexicans per enfortir la convivència pacífica i lluitar, amb la contribució de l'església, contra el narcotràfic, que s'ha cobrat 50.000 vides en els últims cinc anys. Segons el Pontífex, “cal fer tot el que sigui possible contra aquest mal destructor de la humanitat i de la joventut. I el primer pas és anunciar a Déu, el jutge que ens estima i ens empeny al bé, a la veritat i a lluitar contra el mal”.

Dit això ha volgut recordar als cubans, als quals visitarà dilluns, les paraules de Joan Pau II l'any 1998: “Que Cuba s'obri al món i el món a Cuba”, ja que al seu entendre tenen “absoluta vigència”.

“La visita de Joan Pau II va obrir un camí de col·laboració i diàleg constructiu entre església i estat. Aquest camí és llarg i exigeix paciència per avançar, però l'església desitja seguir col·laborant”, ha afirmat.

Content, amb un bon estat de salut i desafiant les més de 14 hores d'avió per a una persona de gairebé 85 anys, Benet XVI ha arribat a León, en el centre del país i centre del catolicisme mexicà, on ha estat rebut pel president, Felipe Calderón, i entre 600.000 i 700.000 seguidors, segons el portaveu del vaticà, Federico Lombardi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.