Societat

Universitat

Més de 3.500 joves demanen estudiar a la UdG

Arquitectura, criminologia i educació infantil, entre les més sol·licitades

Medicina té la nota de tall més alta (11,9)

El nombre de joves que han demanat estudiar a la Universitat de Girona (UdG) com a primera opció s'ha incrementat un 6,5% respecte a les xifres del curs anterior. En concret, les sol·licituds que s'han rebut són 3.532, quan el 2011 en van ser 3.316.

Segons ha informat la UdG, per al curs 2012-2013 s'ofereixen 3.590 places de nou accés per als 40 estudis de grau que imparteixen tant els centres propis com els adscrits. Això suposa una vintena de places més que el curs anterior, que corresponen a lleugeres variacions en centres adscrits.

Per cobrir aquesta oferta docent, en la primera assignació universitària, la UdG ha acceptat 3.396 estudiants, dels quals 2.271 han escollit la universitat gironina com a primera preferència. Aquestes assignacions de primera opció han crescut prop d'un 3,3%, la qual cosa “indica la consolidació de la UdG com a institució de referència i de reconeixement per als preuniversitaris”, s'afirma en una nota de premsa.

Les titulacions amb més demanda, en primera opció, són arquitectura, criminologia, medicina, mestre d'educació infantil, publicitat i relacions públiques i psicologia.

Notes de tall

Pel que fa a les notes de tall de les titulacions que ofereix la UdG, superen el 8 les de medicina (11,946), biotecnologia (10,140), mestre d'educació infantil (9,042), biologia (9,020), infermeria (8,390), mestre d'educació primària (8,159) i administració i direcció d'empreses (8,060).

Els estudiants de nou accés a la Universitat de Girona poden consultar el portal “Orienta't en 5 minuts” (udg.edu/Orientaten5minuts), que conté tota la informació necessària per a l'entrada a la universitat. Així mateix, la Generalitat ha estrenat un web que conté informació detallada sobre el nou sistema de preus públics universitaris, beques i altres ajuts de pagament (matriculauniversitaria.cat).

Els joves que ja han estat assignats a la UdG poden realitzar la matrícula del 16 al 20 de juliol. (Més informació, a les planes 54-56)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.