Societat

Somescola fa una crida a la mobilització contra la llei de Wert

En un comunicat, considera que la nova normativa d'educació espanyola “ens retorna a un passat predemocràtic”

Consideren que l'esborrany “esborra 35 anys d'escola democràtica catalana”

Els portaveus de Somescola han emès un comunicat en què critiquen l'esborrany de llei del ministre José Ignacio Wert perquè “porta la política educativa a un retorn d'un passat predemocràtic”, és a dir “al control doctrinal de l'educació, la recentralització del sistema, la minorització de les llengües no castellanes, amb especial malvolença contra l'escola catalana i els programes d'immersió lingüística que han representat un dels millors èxits del nostre sistema educatiu en els darrers 30 anys”.

Les entitats que formen part del moviment Somescola han fet una crida “a mobilitzar-se en defensa de l'escola en català”.

Per Somescola, el text de l'esborrany de la nova llei d'educació espanyola “és un atemptat a la llengua, a la cohesió social i a la promoció d'igualtat d'oportunitats que han presidit l'escola catalana”. També consideren que “la gravetat del moment és màxima perquè mai ens havien proposat que esborréssim 35 anys d'escola democràtica catalana”. Per aquest motiu exigeixen al govern “la màxima contundència en la defensa d'un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots”.

A més, Somescola ha fet una crida a tots els centres escolars i educatius de Catalunya “a un pronunciament unànime i a la mobilització de tota la societat catalana en defensa de la nostra escola”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.