Societat

HABITATGE

ICV de Banyoles vol que l'Ajuntament no treballi amb els bancs que desnonen

Els ecosocialistes han fet una moció per tal que sigui debatuda en el proper ple

El grup municipal d'ICV-Independents de Banyoles, a l'oposició, ha entrat una moció a l'Ajuntament en què es demana que el consistori deixi de treballar amb les entitats bancàries que desnonin famílies banyolines. La moció –en la línia de les que ja s'han aprovat en diversos municipis catalans i de l'Estat espanyol– es debatrà probablement en el ple que s'ha de celebrar a finals de mes. “ICV-IdB –van afirmar ahir els ecosocialistes en una nota de premsa– vol que petites accions, com les de retirar els diners i no fer contractes bancaris amb els bancs que desnonen famílies de la ciutat, serveixin per eliminar algunes pràctiques que estan realitzant les entitats bancàries amb les famílies en procés de desnonament.”

El dels desnonaments és un tema que ja s'ha tractat en anterioritat en els plens de Banyoles. ICV va recordar ahir que el darrer mes de novembre ells i la CUP (també a l'oposició) van presentar una moció conjunta en què es demanava diverses mesures per fer costat a les famílies afectades, i que el seu regidor, Joan Luengo, havia efectuat algunes propostes –acceptades només en part– per combatre en l'àmbit municipal els desnonaments. L'equip de govern (CiU) s'ha compromès a assessorar els afectats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.