Societat

Girona s'enllaça per la llengua, en un acte popular de Som Escola

Molts gironins van respondre ahir a la crida en favor de la unitat de la llengua catalana convocats a diversos indrets de Catalunya per la plataforma Som Escola. A Girona, el punt de trobada va ser el Mercat Municipal, i a continuació van començar els diversos actes d'Enllaçats per la llengua. El primer va consistir en una ballada de sardanes a la plaça de Salvador Espriu, a càrrec de la colla sardanista Aires Gironins, del GEiEG. A continuació, la majoria d'assistents es van desplaçar a la plaça de Catalunya per fer una gran cadena humana en l'acte que responia a la convocatòria, Enllaçats per la llengua.

La Fal·lera Gironina, aleshores, es va encarregar de fer una cercavila per guiar la gent a la plaça del Vi, on la professora i poeta Rosa Font va llegir el manifest en defensa de la llengua catalana tot recordant la figura de Salvador Espriu. La coral Saba Nova hi va posar la nota musical i els Marrecs de Salt van aixecar un pilar en acabar aquest acte de caire popular i reivindicatiu.

Durant tot el dia diferents equips esportius de la ciutat també es van sumar a Som Escola i el moviment Enllaçats per la llengua.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a