Societat

comerç

Lloret estudia deixar obrir les botigues una hora més

L'associació de comerciants presenta una instància perquè el tancament es retardi de les deu del vespre a les onze al juliol i l'agost

El Millor presenta una moció perquè es faci també al juny i al setembre

L'associació de comerciants de Lloret de Mar va presentar ahir una instància a l'Ajuntament en què demana que es pugui retardar l'hora de tancament de les botigues una hora a l'estiu. En una assemblea feta recentment van aprovar demanar que en lloc de tancar a les deu del vespre poguessin tancar a les onze de la nit. “El client ens ha canviat, passa força temps fora de Lloret i entre que arriba i surt al carrer les deu és molt just”, va explicar Francesc Alsina, president de l'associació. Alsina va assegurar que a les deu les botigues s'havien de tancar amb clients a dins, i va matisar: “El tema no és tancar a les onze, sinó poder allargar a les deu.”

El govern local de Lloret de Mar (CiU-ERC) està estudiant aquesta possibilitat. Jordi Orobitg (ERC), tinent d'alcalde de Comerç, va explicar que té “el cor dividit”, perquè d'una banda “pot ser bo per dinamitzar els mesos d'estiu”, però recela de les “conseqüències per als drets dels treballadors”. Orobitg es va mostrar partidari de parlar-ne i per això ja ha encarregat informes tècnics. Un per analitzar si es tracta d'una competència del ple o de la junta de govern. L'altre, un informe policial. I és que el tancament a les deu es va establir com a prevenció després d'uns forts aldarulls. Ara, però, la realitat és diferent. “Amb les noves ordenances i l'aplicació estricta que estem fent ha canviat la situació”, va dir. Orobitg va avançar que amb la petició feta pels comerciants hi ha “bastantes possibilitats” que s'acabi aprovant l'ampliació dels horaris comercials.

Moció del Millor

El Millor ha presentat una moció en la mateixa línia. Vol, però, que l'ampliació d'horaris també es faci al juny i al setembre. “Mantenir els comerços oberts una hora més els mesos d'estiu ajudaria a dinamitzar l'economia del comerç de la vila”, diu Marc Fuertes, portaveu del Millor, en el text presentat. Fuertes ho aprofita per carregar contra l'alcalde, Romà Codina, i recorda el litigi vigent per l'horari d'obertura d'una estació de servei de la qual és copropietari. En la moció hi afegeix que les botigues a Salou tanquen a mitjanit, i a Eivissa, a les dues de la matinada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.