Societat

solidaritat

Bancs d'aliments de tot l'Estat celebren a Girona la seva assemblea anual

Un centenar de persones debatrà sobre els reptes de futur

L'acte serà el tret de sortida de la celebració dels 25 anys de la fundació gironina

Un centenar de representants dels bancs d'aliments de l'Estat espanyol participaran demà a l'assemblea anual, que aquest any se celebra a l'auditori de Girona. La Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (Fesbal) està formada per 55 bancs. Durant l'assemblea, es farà balanç de les accions dutes a terme pels diferents bancs d'aliments de l'Estat, unes actuacions que van a l'alça per l'augment progressiu del nombre de persones necessitades a causa dels efectes de la crisi. I es prendran acords per fer front als problemes actuals i als reptes de futur.

En el seu conjunt, els bancs d'aliments espanyols van ajudar, el 2012, 1.300.000 persones en perill d'exclusió social mitjançant la distribució de 104 milions de quilos de productes alimentaris. El lliurament dels aliments es va fer a través de 8.000 associacions benèfiques. Els bancs d'aliments disposen de la col·laboració de 2.000 voluntaris.

L'assemblea de demà servirà de tret de sortida de les celebracions del 25è aniversari de la Fundació del Banc dels Aliments de les comarques gironines, que és el segon més antic de l'Estat després del de Barcelona.

LES XIFRES

1,3
milions
de persones d'arreu de l'Estat espanyol es van beneficiar dels ajuts dels bancs.
104
milions de quilos
de productes alimentaris es van distribuir el 2012 a través de 8.000 entitats.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.