Societat

El 14% de saltencs depèn del banc d'aliments

El 2012 es van distribuir 15.687 cistelles a 1.254 famílies

Càritas va donar 21.837 euros a 155 persones

El centre de distribució d'aliments (CDA) va atendre durant l'any 2012 4.316 persones de Salt. Aquesta xifra suposa el 14,3% de la població del municipi (30.146 persones, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya, Idescat). En concret, es van distribuir 15.687 cistelles a 1.254 famílies. Paral·lelament a aquestes ajudes materials, es van fer tres tallers trimestrals de formació, economia domèstica i cuina per a 27 dones i 13 homes. Precisament ahir, l'Ajuntament de Salt i els supermercats Lidl van signar un conveni en virtut del qual l'establiment cedirà al CDA aliments que no poden vendre però que són aptes per al consum humà. L'Ajuntament va aportar 21.000 euros l'any passat al CDA.

Per altra banda, Càritas Salt va donar 380 ajudes econòmiques, per un valor total de 21.837 euros, a 155 persones. Les ajudes eren per comprar medicaments, bolquers, pagar subministres bàsics, etcètera. A part, han ofert habitatge temporal a 31 adults i 27 menors en situació de precarietat extrema, atenció a persones grans, donació gratuïta de roba a 139 famílies, i tasques d'assessorament i suport diverses. Pel que fa a l'evolució de la demanda d'ajudes en el primer trimestre del 2013, des de la coordinació de Càritas Salt asseguren que continuen essent molt altes, i que les aportacions de les diverses administracions són insuficients. Destaquen, però, l'increment que han notat en les ajudes econòmiques dels particulars, i també un increment en el voluntariat.

Caminada solidària

Càritas Salt ha organitzat per diumenge una activitat per recollir fons i fer sensibilització de les necessitats socials que afecten el municipi. Es tracta d'una caminada per les deveses (se sortirà del parc Monar a les deu del matí, prèvia inscripció). Es faran subhastes de coques de les Cuineres de Salt i també d'un quadre de Lluís Mateu. La caminada acabarà amb un esmorzar al pla dels Socs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.