Societat

via pública

Quinze locals de Girona tenien terrassa sense permís

L'Ajuntament ha enviat un requeriment a aquests locals perquè sol·licitin l'ús de la via pública

 El mal temps endarrereix la instal·lació de terrasses i només n'hi ha 166, quan el 2012 eren 260

L'Ajuntament de Girona ha localitzat una quinzena de bars i restaurants de la ciutat que tenien una terrassa a la via pública sense haver sol·licitat el permís corresponent. Des que va començar aquest 2013, el consistori ha enviat quinze requeriments a aquests establiments que s'han detectat que havien posat taules i cadires al carrer sense haver-ho demanat a l'Ajuntament.

El regidor de Mobilitat, Via Pública i Seguretat, Joan Alcalà, explica que “si es tracta de la primera vegada que s'ha detectat una terrassa sense autorització s'envia un requeriment informatiu, i si el local és reincident, es procedeix a la sanció”. El nombre de requeriments és més baix aquest any que no pas durant el 2012, quan l'equip de govern de Girona va enviar 42 requeriments a locals que no havien demanat el vistiplau del consistori per ocupar voreres o places.

Cal tenir en compte que l'equip de govern de CiU va proposar-se regular tot aquest sector i augmentar el control sobre les terrasses i sobre l'espai que aquestes ocupaven.

Menys que l'any passat

El mal temps i les pluges irregulars d'aquests mesos estan provocant que les peticions per instal·lar noves terrasses siguin moltes menys. Segons dades del consistori, actualment la ciutat de Girona té repartides arreu de la capital un total de 166 terrasses. Alcalà assenyala: “La meteorologia ha fet endarrerir les peticions, i ara ja hi ha més demanda.”

Cal tenir en compte que l'any passat es van sol·licitar a Girona 260 terrasses, això vol dir gairebé un centenar més de les que hi ha en l'actualitat. La realitat és que el nombre de terrasses a la capital gironina va créixer exponencialment amb l'entrada de la llei que prohibia fumar a l'interior dels locals. Els anys anteriors a aquesta normativa la ciutat tenia una quarantena d'establiments amb terrassa, però des d'aquell moment gairebé qualsevol bar sol·licita poder tenir una o dues taules de terrassa per donar resposta a les necessitats de tots els clients.

Aquest estiu serà el primer sense veles de la Devesa després de 22 anys, un fet que podria suposar que la resta de terrasses de la ciutat s'omplissin més que altres anys i que també hi hagués més locals que acabin optant per sol·licitar una terrassa i de més grandària per poder donar una oferta millor i suplir el buit de les veles.

LA XIFRA

166
terrasses
funcionen actualment a Girona i per a les quals s'ha demanat el corresponent permís d'ús de la via pública.

Posar ordre i facilitar el control

La nova ordenança que regula les terrasses es va elaborar pensant a incrementar el control sobre aquesta activitat que es desenvolupa a la via pública. Sovint es comprova que els locals acabaven tenint moltes més taules i cadires de les que havien sol·licitat; per això la nova normativa obliga a posar un dibuix amb les taules autoritzades i el seu emplaçament, perquè també es vol garantir que en cap cas s'obstaculitzi el pas de vianants.

L'hora de tancament de les terrasses també va aixecar molta polèmica perquè l'ordenança anterior assenyalava com a hora límit les deu del vespre, tot i que a la majoria de zones no es complia aquesta prescripció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.