Societat

Universitat

La UdG participa en un projecte a Sud-àfrica

La iniciativa vol demostrar que la cultura i les expressions artístiques són un motor de creixement

La Càtedra Unesco de Polítiques Culturals i Cooperació de la Universitat de Girona (UdG) ha participat en un projecte de cooperació i desenvolupament a Sud-àfrica, que s'ha allargat durant més d'un any i que tenia com a objectiu demostrar que la cultura i les expressions artístiques són una eina fonamental per generar possibilitats de feina als països del sud i per contribuir al desenvolupament de les comunitats.

La Càtedra Unesco hi ha col·laborat juntament amb l'ONG Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que des de 1987 duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, l'Amèrica Llatina i l'Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba usada.

El projecte, que està cofinançat per la Comissió Europea, s'anomena Promoció i expansió de les capacitats de joves de 20 comunitats a Westrand i Durban per a millorar les seves habilitats de vida i contribuir positivament al desenvolupament comunitari a través de l'art i la cultura. El director de la Càtedra Unesco, Alfons Martinell, i la coordinadora de projectes, Gemma Carbó, van viatjar a Johannesburg a principis de juliol per participar en un seminari i assistir al festival Youth in action, en el qual uns 2.500 joves van exhibir les seves qualitats artístiques, fruit del treball de tot un any. La coordinadora de projectes de la Càtedra Unesco, Gemma Carbó, explica l'origen del projecte: “Arrenca gràcies a l'experiència prèvia d'Humana Fundación Pueblo para Pueblo, que treballa fa temps en projectes a Sud-àfrica formant líders comunitaris.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.