Societat

Infants sense recursos marxen becats de colònies

La Fundació Pere Tarrés organitza campaments i activitats per a nens i joves que viuen en situació de vulnerabilitat

El nombre de peticions de beques per pagar casals i colònies puja un 50%

Un grup de seixanta infants i joves en situació de vulnerabilitat social va marxar ahir de campaments gràcies a les beques ofertes per la Fundació Pere Tarrés. Es tracta de la tercera edició de les Colònies en Moviment, una activitat promoguda pels centres d'esplais federats de l'organització, i que forma part de la campanya solidària Ajuda'ls a créixer, cap infant sense colònies.

Els nens passaran set dies a la casa de convivències Pare Artigas, a Planoles, acompanyats de monitors voluntaris, que els preparan diverses activitats. L'objectiu de la iniciativa és oferir l'oportunitat a tots els infants d'anar de colònies, independentment de la situació econòmica de les seves famílies. En aquest sentit, els participants només hauran d'abonar un cost simbòlic, en funció de les possibilitats de cadascú. Aquest estiu les peticions de beques per poder pagar casals i colònies han pujat un 50%.

A Catalunya, es calcula que al voltant d'un 25% dels infants i joves menors de 16 anys viuen sota el llindar de la pobresa. La presidenta del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, Maria València, va assegurar ahir que “la intenció és que els nens i nenes sense recursos puguin gaudir d'una proposta educativa durant aquests mesos d'estiu en format de campaments”.

La campanya Ajuda'ls a créixer, cap infant sense colònies ha becat enguany fins a 2.500 joves. Aquesta és una iniciativa promoguda per la Fundació Pere Tarrés amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, Càritas Diocesana de Barcelona, l'Obra Social La Caixa i la col·laboració d'empreses i particulars.

La Fundació Pere Tarrés, amb 50 anys d'història, és una organització no lucrativa d'acció social i educativa dedicada a la promoció de l'educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l'enfortiment del teixit associatiu. Des de fa més de mig segle que l'entitat treballa en el camp de l'educació organitzant activitats i programes per a escoles, entitats, administracions, esplais, famílies i molts altres col·lectius. Aquest estiu, més de 20.000 nens i nenes estan participant en les colònies i activitats organitzades per la fundació. Tot i així, apart de les activitats d'estiu, també s'ofereixen beques durant tot l'any als infants dels més de 200 centres que la Fundació Pere Tarrés té a la seva disposició.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.