Societat

salut

L'hospitalització a domicili a la Selva arrancarà dilluns

Una unitat cobrirà de moment la zona de Blanes i es preveu un desplegament progressiu

Alguns pacients evitaran l'ingrés a l'hospital i seran atesos a casa seva per equips especialitzats

La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) iniciarà dilluns el desplegament del servei d'hospitalització a domicili per la comarca de la Selva. Es tracta d'un servei pensat perquè una sèrie de pacients evitin l'ingrés a l'hospital i siguin atesos per equips especialitzats al seu domicili. Inicialment, només es cobrirà la zona de Blanes, però la intenció és que es vagi desplegant progressivament.

La fórmula ja es realitza a l'Alt Maresme des del 2007 i està destinada a pacients que poden quedar-se a casa sense risc, sempre i quan donin el seu consentiment quan se'ls proposa. “No s'obliga ningú a optar per aquesta modalitat d'ingrés”, aclareixen des del CSMS. “La majoria són pacients amb malalties cròniques. Hi ha pacients amb insuficiència cardíaca, amb infecció d'orina, amb malalties respiratòries...”, explica la cap d'atenció domiciliària de la corporació, Mercè Díaz. Fins ara el servei a l'Alt Maresme ha funcionat amb una unitat mèdica d'un metge de medicina interna i tres infermeres –que treballen per torns de dilluns a diumenge de 8 del matí a 8 del vespre– i a partir de dilluns es doblarà, doncs, el servei amb una nova unitat que començarà a treballar a la Selva, concretament a Blanes. El CSMS deixa clar que “no es contracta nou personal, sinó que es posa en marxa amb els recursos actuals”.

Cada unitat pot atendre un màxim de 9 persones al dia. El servei inclou visites domiciliàries al matí i a la tarda, a més de dues rondes de trucades: una a primera hora i l'altra al final. El pacient, a més, disposa d'un número de mòbil per contactar amb la unitat, telèfon que a la nit es desvia a urgències.

L'objectiu de CSMS és arribar a uns 1.000 pacients entre l'Alt Maresme i la Selva. L'any passat al Maresme se'n van beneficiar 409 persones.

LA XIFRA

1.000
pacients
es preveu que es beneficiïn del servei entre l'Alt Maresme i la Selva un cop estigui desplegat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.