Societat

Policia i menys hores de català en l'inici de curs al País Valencià

Fabra s'avança en l'aplicació de la Lomqe i introdueix cultura valenciana

La immersió és minoritària

La pretesa imatge de normalitat d'inici de curs que va tractar d'oferir la consellera d'Educació valenciana, M. José Catalá, amb el lema + alumnes + professors + recursos = menys abandonament escolar va quedar totalment trencada amb la irrupció de la policia al CEIP Ciutat de Cremona d'Alaquàs (l'Horta). El desallotjament d'un grup de pares que protestaven per la supressió de la unitat de tres anys d'infantil va córrer per les xarxes socials, va obrir portades de diaris i va provocar, fins i tot, la visita del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.

La d'Alaquàs, però, no és l'única aula suprimida. Han sigut quasi un centenar les classes eliminades arreu, amb especial “acarnissament” en les que havien optat per a la immersió lingüística i que, com han demostrat pares i entitats com Escola Valenciana, estaven entre les més demandades. Així, mentre que al Cremona Educació no ha tingut en compte la vintena de sol·licituds per a la citada aula suprimida, sí que ha mantingut la unitat de castellà per a un sol alumne de quatre anys al CEIP Pare Català de València. Aquesta va ser habilitada quan dues famílies van reclamar ensenyament en castellà el curs passat.

Després d'una sentència del TSJV la consellera va haver de rectificar, no obstant això ha mantingut aquesta unitat oberta. És l'aula amb menys ràtio de tot el País Valencià, ja que hi ha tres matriculats, però sols hi assisteix un alumne, segons fonts de l'AMPA de l'escola.

L'eliminació d'aules per al present curs va ser justificada per Educació per una teòrica davallada de la natalitat. Aquest argument, però, el va tombar la mateixa consellera, que durant la presentació mostrava cofoia com aquest curs “històric comença amb 9.294 alumnes més”. En total, 787.467 alumnes s'han incorporat a les aules, i han situat la valenciana com la primera autonomia que estrena el curs en què ja s'aplica la polèmica Lomqe. Amb la nova llei hi haurà menys hores per al català i s'estrena cultura valenciana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia