Societat

L'OMS avisa que els casos d'Ebola ja superen els 10.000

Hi ha 4.655 contagiats a Libèria, 3.896 a Sierra Leone, 1.553 a Guinea, 20 a Nigèria, 4 als Estats Units i 1 a Senegal, Espanya i Mali

L'organització internacional indica que en els set mesos de l'epidèmia, 450 treballadors sanitaris han resultat infectats

L'Organització Mundial de la Salut ( OMS ) ha confirmat aquest dissabte que, en vuit països infectats, ja se superen els 10.000 casos d'Ebola. Dos d'aquests països, Nigèria i Senegal , han estat recentment declarats lliures de la malaltia. Les últimes dades divulgades per l'OMS indiquen també que d'un total de 10.141 persones infectades, han mort 4.922. L'OMS explica que 4.655 contagiats es troben a Libèria, 3.896 a Sierra Leone, 1.553 a Guinea, 20 a Nigèria, quatre als Estats Units i un a Senegal, Espanya i Mali.

Nigèria i Senegal van ser declarats fa una setmana lliures d'Ebola després d'haver transcorregut 42 dies ( el doble del període màxim d'incubació , de 21 dies ) sense que ningú hagi presentat símptomes de la malaltia .

L'OMS assenyala també que en els set mesos de l'epidèmia, 450 treballadors sanitaris han resultat infectats, dels quals 228 estaven a Libèria, 127 a Sierra Leone, 80 a Guinea, tres als Estats Units i un a Espanya. D'aquest personal, més de la meitat (244) van morir per la infecció.

L'OMS comptabilitza la nena de dos anys que va morir aquest divendres a Mali , un cas que ha generat molta preocupació ja que la menor va fer un llarg recorregut des de Guinea fins al seu país abans de morir i va estar en contacte amb molta gent.

Avui , el president dels Estats Units, Barack Obama, ha demanat “guiar-se per la ciència i no per la por” després de l'alarma que ha generat el primer diagnòstic en la poblada ciutat de Nova York. “Ahir els novaiorquesos ens van mostrar com es fa. Van fer el que fan tots els dies. Van pujar als seus autobusos, al metro, als seus ascensors, van anar a treballar i es van ajuntar als parcs“, ha dit Obama en el seu discurs dels dissabtes, que una setmana s'ha dedicat a l' Ebola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.