Societat

El Banc dels Aliments avança i amplia el recapte d'estiu

El farà el 5 i el 6 de juny en lloc del juliol perquè el magatzem és quasi buit

Fins ara es feia a la costa i s'estén a l'interior

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona ha decidit avançar un mes, al 5 i 6 de juny, el recapte de menjar que durant els últims anys feia al juliol a les poblacions de la Costa Brava i que ara s'ampliarà a l'interior de la demarcació. La decisió s'ha pres perquè el Banc dels Aliments s'ha quedat sense menjar, ja que ha repartit les 500 tones que es van recollir durant el Gran Recapte del novembre i calcula que fins al juliol no podrà repartir els aliments que rebrà de la Unió Europea. Els responsables del banc sempre han explicat que, tot i el volum d'aliments recollit durant el Gran Recapte que es fa abans de Nadal, aquest menjar només dura uns mesos. Ara es troba que el seu magatzem ja està pràcticament buit, només hi queda fruita i verdura, i que els aliments que cada any rep de la UE no arribaran fins al juny i no es podran repartir ben bé fins al juliol.

Davant aquest situació, el Banc dels Aliments de Girona ha decidit intensificar les campanyes de recollida de menjar. Així, ha arribat a un acord amb la cadena Carrefour per fer un recapte els dies 10 i 11 d'abril als establiments de Girona, Olot i Figueres.

Al conjunt de Catalunya, els pròxims mesos els Bancs dels Aliments duran a terme diferents activitats en col·laboració amb altres entitats. Així, a l'abril la Fundació la Caixa posarà en marxa la campanya Cap nen sense bigoti, que té per objectiu recollir llet a totes les seves oficines i centres cívics i culturals. A més, la Federació Catalana de Futbol organitza pel mes de maig una recollida d'aliments a tots els camps i pavellons a través de la seva fundació.

LA DATA

05.06.15
és el dia, junt amb l'endemà, en què es farà el Recapte d'Estiu del Banc dels Aliments de Girona.

LA XIFRA

500
tones de menjar es van recollir en el Gran Recapte del novembre. Gairebé totes ja s'han repartit.

Crida a les entitats i als voluntaris

El Banc dels Aliments de Girona va aprofitar l'anunci, ahir, de l'avançament del recapte d'estiu per fer una crida a les entitats i als voluntaris que vulguin participar en aquest recapte del juny, ja que l'objectiu és que aquest any també arribi a les poblacions de l'interior de Girona.

Actualment el menjar que recull el Banc dels Aliments de Girona arriba a unes 42.000 persones.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia