Societat

salut

Les infermeres podran dispensar medicaments

El conseller Boi Ruiz rebutja el sistema que planteja el ministeri per finançar el pla per lluitar contra l'hepatitis C

El Consell Interterritorial de Salut, en el qual estan representats el Ministeri de Salut i les comunitats, ha tirat endavant el projecte de reial decret que regularà la indicació, ús i autorització per repartir medicaments i productes sanitaris del personal d'infermeria.

La norma habilitarà les infermeres a donar medicaments i productes sanitaris que no necessitin recepta o bé els de prescripció davant determinades situacions. Tot i així, no els permetrà receptar qualsevol tipus de medicament, ja que “la prescripció va unida al diagnòstic, i els que diagnostiquen són els metges”, segons va recordar ahir el ministre de Sanitat, Alfonso Alonso.

El text es portarà al Consell d'Estat abans de ser aprovat pel Consell de Ministres i començar la tramitació parlamentària. L'objectiu és que la norma sigui aprovada i entri en vigor a la tardor, va anunciar Alonso. El decret forma part dels pactes que va firmar Ana Mato amb professionals mèdics i les infermeres l'estiu del 2013.

Per la seva banda, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va criticar la solució que pretén adoptar el ministeri per finançar el pla estratègic per lluitar contra l'hepatitis C i va reclamar que el sistema de finançament de la sanitat pública es decideixi conjuntament a l'Estat.

Quan va acabar la reunió del consell, Ruiz va lamentar que els diners per abordar l'hepatitis no passin per les comunitats autònomes, sinó que sigui el ministeri el que pagui directament el laboratori quan es presenti la factura. “Ens estan prestant diners, no finançant el tractament de l'hepatitis C, i ens han de finançar això com també s'han de finançar moltes altres coses que s'han anat posant en el catàleg de prestacions i que no han tingut finançament”, va afirmar el conseller.

LA FRASE

No podem continuar amb solucions d'ara et deixo diners i ja veurem com se soluciona
Boi Ruiz
Conseller de salut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia