Successos

successos

Un fotògraf, malferit en un accident d'avioneta a Roses

Jordi Velasco feia un reportatge a una embarcació turística quan l'aeronau va caure al mar

El pilot va resultar il·lès i els familiars del reporter, que viatjaven al vaixell, van ser atesos pel SEM

El fotògraf rosinc Jordi Velasco, de 28 anys, està en estat crític després que ahir va tenir un accident amb l'avioneta en què viatjava, davant la platja de Roses. Els fets van passar pels volts d'un quart de dues del migdia quan Velasco estava realitzant un reportatge fotogràfic promocional d'una nova embarcació que farà rutes turístiques per Roses aquest estiu. En un moment de la sessió fotogràfica, l'avioneta es va col·locar a tocar de l'aigua, a pocs metres de l'embarcació, en la qual hi viatjaven una desena de persones. Tot i que encara s'estan investigant les causes de l'accident, segons van relatar testimonis dels fets, en un moment de la navegació la barca va fer un bot i va esquitxar d'aigua l'avioneta, cosa que va provocar la desestabilització de l'aparell. De resultes d'això, el pilot va fer una maniobra cap a la dreta, moment en què l'ala va topar contra l'aigua i automàticament va provocar que l'avioneta caigués al mar, a uns 70 metres de la costa. En un primer moment, malgrat la topada, l'aeronau va mantenir l'estabilitat i es va mantenir sobre l'aigua.

Via d'aigua a l'aparell

En vista de la gravetat de la situació, com a mínim tres persones que viatjaven en l'embarcació es van llançar a l'aigua per rescatar els ocupants de l'avioneta. Per treure'ls de l'interior de l'habitacle van començar a picar a la finestra fins que en van trencar el vidre. El pilot de l'aparell va poder sortir tot sol, però en canvi el fotògraf no va aconseguir sortir perquè estava atrapat. En trencar la finestra es va produir una via d'aigua que va negar l'interior de l'avioneta, que, inevitablement, es va enfonsar amb el fotògraf a dins, on s'hi va estar uns 10 minuts. Entre els tripulants de l'embarcació, membres dels serveis d'emergències i voluntaris van aconseguir remolcar amb una corda l'aeronau fins a la costa, on l'aparell va tornar a surar perquè va topar amb el banc de sorra de la platja. Va ser llavors quan els Bombers de la Generalitat van rescatar Velasco i el van traslladar fins a la platja, on els sanitaris del SEM el van reanimar després que hagués tingut fins a cinc parades cardíaques. Un cop estabilitzat, el jove, en estat crític, va ser traslladat en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona. A part del fotoperiodista, també va haver de ser atès el pilot de l'aparell per contusions. A més, un equip de psicòlegs van atendre els ocupants de l'embarcació, molts dels quals eren familiars i amics del fotògraf, ja que alguns van tenir una crisi d'angoixa i fins i tot una persona va haver de ser traslladada al CAP de Roses. També un agent de la Policia Local de Roses que es desplaçava en moto fins al lloc dels fets va tenir un accident i el van haver de traslladar a l'hospital de Figueres amb una fractura oberta.

Passivitat policial

Per altra banda, testimonis presencials de l'accident van relatar a aquest diari que la policia els va impedir saltar a l'aigua per ajudar en les tasques de rescat. Aquests mateixos veïns van afirmar que els agents ni tan sols es van ficar a l'aigua per salvar el fotògraf basant-se en el fet que el protocol els marca que han d'esperar els bombers, que són els qui rescaten els accidentats.

En tractar-se d'un accident aeri, la direcció general d'Aviació del Ministeri de Foment s'encarregarà d'investigar les causes que el van provocar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.