Successos

successos

Set persones simulen robatoris a Lloret i Blanes

Denuncien falsos assalts en un domicili, en botigues i en un pàrquing

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Blanes han imputat en els darrers quatre mesos set persones acusades de simular que havien estat víctimes de delictes. El primer episodi es remunta al 7 d'octubre del 2012, quan una ciutadana va denunciar que l'hi havien sostret joies valorades en més de 1.500 euros a casa seva, a Lloret de Mar. Gràcies a les investigacions es va constatar, però, que una setmana abans la dona s'havia desprès de les pertinences en un establiment de compravenda d'or. Cinc dies més tard, un veí de la mateixa localitat també va assegurar que tres homes l'havien assaltat al pàrquing de l'edifici on vivia; si bé, sobretot a partir del visionat de les càmeres de seguretat del bloc, es va determinar que el succés que havia relatat era fals. En la mateixa línia, la Policia de la Generalitat va desmuntar la versió del propietari d'una botiga. La suposada víctima va manifestar, el 16 d'octubre passat, que uns lladres havien forçat la persiana de la tenda i s'havien endut peces de roba que tenien un cost de més de 12.000 euros. Els detalls narrats per l'afectat eren contradictoris i no es va observar cap signe de forçament a l'establiment. L'estranya coincidència entre el valor dels efectes desapareguts i el que constava contractat a la pòlissa va fer dubtar fins i tot al pèrit de la companyia d'assegurances, a la qual es va demostrar que el denunciant pretenia defraudar.

Un mes després, un veí de Blanes va informar a la policia que uns desconeguts armats amb una pistola l'havien atracat i havien fugit amb el seu vehicle. En realitat, però, havia venut el cotxe a través d'un portal d'Internet. Els Mossos van seguir el rastre de l'automòbil, que s'havia matriculat de manera legal a Alemanya, i, posteriorment, a Polònia, on els efectius el van intervenir el 5 de desembre.

El cinquè cas va passar el 17 de gener a Blanes. Una dona va denunciar una estrebada al carrer, de la qual, deia, havia estat víctima un dia abans. En la seva declaració, estava molt nerviosa i les seves explicacions no eren coherents. De sobte, a més, va acabar confessant voluntàriament que els fets no s'havien produït mai i que s'ho havia inventat per cobrar de l'assegurança.

També el 6 de febrer, un ciutadà va comunicar que havia sigut víctima d'un robatori amb violència i intimidació vuit dies abans, a Lloret. Els Mossos van dubtar de la veracitat de la denúncia, tant per la tardança en què la va interposar com per les poques dades que va facilitar. I, 48 hores després, el responsable d'un negoci de Lloret va simular que l'hi havien sostret 35 jaquetes de pell, valorades en 8.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.